設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: paris

[投影機/幕] 新入手 1.4 HDMI 已加相p.5

進階玩家

回復 54# chhanthony

chhanthony師兄,尼絛我都用左幾個月,換左我無覺得特別光,顏色都唔係好鮮豔,不過立體感好好,光位唔會爆
DSC00380.JPG DSC00417.JPG 買尼條線嗰陣都係信佢咋

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  chhanthony

chhanthony師兄,尼絛我都用左幾個月,換左我無覺得特別光,顏色都唔係好鮮豔,不過立 ...
rolex884 發表於 2010-7-21 15:35

rolex884兄

多謝分享, 希望唔好入錯貨

黑鑽玩家

呢條線佢一出我就拿返屋企試,結果贏咗我跳 WW Silverstarlight, 咁未留佢喺屋企住啰! 你地怕喺打手 post ...
喬峰 發表於 2010-7-21 11:30

多謝你既報告!竟然贏WW SS咁犀利!你覺得係聲定畫方面呢?
個人感覺聲效同我條黑色既HDMI比覺得差DD, 但畫面就真係得! 所以我用係AMP去TV!
或者煲起左再同場比試過!

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章

多謝你既報告!竟然贏WW SS咁犀利!你覺得係聲定畫方面呢?
個人感覺聲效同我條黑色既HDMI比覺得 ...
paris 發表於 2010-7-21 21:32

喺我屋企, 聲畫都贏, 尤其喺畫質!我段段唔會冇端端打條兩千蚊嘅 WW 入冷宮!
呢條線我買咗好幾個月! 我以前啲 post 都講過! 依家啲點,唔包咖!都話叫你地試咗先買咯!

進階玩家

先唔理呢條線既效果點,
我好好奇呢條線既來路.
根據whois既資訊, "Palic.com.au"係屬於國內一個人既, 而呢個人同時管有一個黑客網站.

評分

參與人數 2威望 +7 收起 理由
lamdog + 5
chhanthony + 2 無論呢個同條線有無關, 都好多謝你提供一個 ...

查看全部評分

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

超超超新手都要搭吓嗲~
小弟以下o既評語只供新手參考, 因為屋企實在冇好貴o既器材去試, 亦都係唔專業(跟本我咩都唔識), 高手老手睇左棧得啖笑~
小弟初入AV此道, 聽見師兄有荀野推介, 又見三舊幾水一條線, 個樣都幾靚仔, 啱哂我lee冇錢又要學人玩o既超超超新手, 本住但試無妨o既心態去買條番黎玩吓~
原來用緊條雞雞雞, 雞無可雞o既隨機附送無敵AKAI線(講出黎都覺得醜)由AMP駁去電視, 發覺NOISE超多, 心諗係唔係電視入錯貨, 又或者接駁上有咩出錯又或者器材實在太雞呢~
見幾舊水又可以學人玩吓線, 咪入條P仔玩吓囉, 換線之前仲特登叫比我更加咩都唔識o既女王睇一段片, 叫佢記住個畫面, 跟住就換完叫佢睇吓有冇分別~
佢睇完話真係有D唔同左喎, 佢仲懶醒話佢特登留意吓人面D暗位(好明顯係比我洗左腦, 因為我成日講嗱靚野D暗位會出D多D detail嫁), 佢話d暗位好似真係出D~
而我就覺得好明顯noise係少左好多, D光位明顯左, 色彩就好似濃左, 畫面亦都實淨D~
錦講真fight低條雞雞雞線係好正常, 可能有機會比條幾千銀我試我會話條P仔係垃圾都唔定~
不過在於我lee d錦o既新手, 駛左幾百蚊, 又嘗到少少玩線o既樂趣, 我就收貨有突喇~

星級玩家

有冇覺o錯呀!!呢到係講AV影音.唔係講黑客呀.????呢條神線可以講一出我己經買呢用.我連他第一代1.3c都有.以前在很多76post已争論過.真是唔想再講他的質數如何.廢事話係打手.個個坳到火紅火綠.冇意思.學喬兄話.唔信就帶自己最滿意概線去自已比較.得就買.唔得就走人.就係咁簡單!!!

進階玩家

回復 100# pp101
師兄先唔好激動
我只係見呢隻牌子(?)既線效果出眾, 售價相對低廉, 又得到咁多師兄既認同, 理應處處熱賣. 但有賣既地方唔多, 連國內最大網購網站都搜尋唔到, 亦搵唔到代理商

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復  pp101
師兄先唔好激動
我只係見呢隻牌子(?)既線效果出眾, 售價相對低廉, 又得到咁多師兄 ...
Kyo-Mok 發表於 2010-7-22 01:30

師兄,認真就‥‥‥‥

進階玩家

師兄,認真就‥‥‥‥
plnl88 發表於 2010-7-22 01:33

係, 我錯, 認真就......輸了