設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 大佬John

[情報/開盒] HGUC Delta Plus新相

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

出家.........

果個年代是 uc00?? ar c hing...
ryuichi 發表於 2010-8-26 22:49

阿寶在「馬沙反擊」時同馬沙已經消失於宇宙之中,
由於阿寶同馬沙係gundam經典人物,所以富野由由貴/官方指佢兩個失踪,係為日後留條後路。

Delta Plus係馬沙反擊之後嘅機體,所以正路係唔會有阿寶......

專業玩家

隆一哥哥

76 榮譽VIP勲章

回復  ryuichi

果個年代阿寶失踪左, 小道消息仲話佢同富野一樣出家做左和尚. ...
大佬John 發表於 2010-8-26 22:46

都好wor....
學懂 少林拳
日後可以係機戰 上 god gundam
一定超勁

專業玩家

隆一哥哥

76 榮譽VIP勲章

由於阿寶同馬沙係gundam經典人物,所以富野由由貴/官方 ...
marcolau 發表於 2010-8-26 23:04

ic 係 uc0093 變為 new type...乜乜 wave 改變左 艾古斯衝入大氣層 ar ma....

專業玩家

隆一哥哥

76 榮譽VIP勲章

由於阿寶同馬沙係gundam經典人物,所以富野由由貴/官方 ...
marcolau 發表於 2010-8-26 23:04

「馬沙反擊」之後 既 ms....仲意為 z plus 果期 tim.....

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

果場戲我有D唔明, 如果想舊石離開地球引力 應該係要加速先係, 反方向推咪仲衰

專業玩家

隆一哥哥

76 榮譽VIP勲章

果場戲我有D唔明, 如果想舊石離開地球引力 應該係要加速先係, 反方向推咪仲衰 ...
大佬John 發表於 2010-8-26 23:18

亞寶 用 部 rx 93 , 頂住下衝既大舊石 ,
之後又 有一堆 ms來幫手,
當然數十台 ms 根本無可能反推舊石離開地球引力,

之後同馬沙 講起 娜娜,
跟住rx 93  bomb 埋,
就出現左一渡光芒, 什麼 new type 震撼波 wor.....救左地球......完

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

果場戲我有D唔明, 如果想舊石離開地球引力 應該係要加速先係, 反方向推咪仲衰 ...
大佬John 發表於 2010-8-26 23:18

日本仔d野好多時都係唔合理架,最重要係睇佢兩個點死......
好似d日本movie嘅幻想世界都係比日本仔睇,對於一向追求真實嘅鬼老就睇唔上眼。
我地岩睇係因為我地係睇日系大....

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

我意思係, 如果舊石只係剛剛到左臨界點, 用一隻手指都可以將佢推出重力範圍, 不過係要加速而唔係頂佢住, 因為速度越快;墮落既臨界點就越低, 減速就會跌落去, 情況就好似掟石春落水面, 夠快既話石春就會o係水面片走, 一慢就會沉...

專業玩家

隆一哥哥

76 榮譽VIP勲章

我意思係, 如果舊石只係剛剛到左臨界點, 用一隻手指都可以將佢推出重力範圍, 不過係要加速而唔係頂佢住, 因 ...
大佬John 發表於 2010-8-26 23:37

因為 亞寶 & 馬沙 "直感" 超高 , 部 gundam 爆炸起呢都特別勁......bomb.... 爆開 艾古斯......

三潮玩家

回復 17# marcolau

你買左SAW
我聽緊 潘紹聰