設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: jimmyosaka666

[討論] 無咗SC-LX90..TX-NR5008手入..再換LX-83 (12/09/10 63C7000手入)

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

連LX90都放棄 睇黎師兄要一次大換血喎
    3D 吸引太大啦  
  東芝又話唔洗戴眼鏡架電視  唔知幾時出
  到 ...
seven9999 發表於 2010-8-30 04:08

呢d 先係目標~~~

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

係喎LX90....唔支援3D

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

5008幾銀人手呀師兄

進階玩家

QQ
3D还未成熟啊,ching使唔使甘心急啊。与lx90相比,5008除了支持3D之外,还有什么好处呢?
Pioneer SC-LX90
Pioneer BDP-LX71
Cambridge  740C
PMC FB1i
PMC TB2i-mc
B&W CT7.5
HRS12 + HRS12
P50G10C

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

PS3都可以升級軟件後, 支援3D輸出.

LX90硬件咁勁, 廠商可能升級軟件或更新硬件(HDMI個份電子板), 就可以支援3D輸出喎, 其實都唔使咁急換機....

論音色, LX90靚過5008啦, 跟本兩部機都唔同級數.
我覺得av amp最緊要做好自己本份, 就係音質, 影像真係其次.

還有3D只係剛剛起步, 軟件又少, 又要用3D眼鏡, 我覺得未係時候買囉...

仲有以前睇佈道, 部份3d player,  同時有兩個HDMI輸出, 一個1.4影像.另一個1.3音頻.
這樣1.4可以直接駁去電視機, 1.3可以直接駁去av amp.
咁av amp支唔支援3D都無所謂啦......

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

樓主兄: 你仲賣里部600M, 論畫質, 民用機仲未有一部機畫質靚過佢....
只係為左3D, 而將畫質同音質降級, 我覺得決定錯誤囉.....

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章

叫朋友係美國訂 auto 110-220v......我都問過5508.....但係冇期
jimmyosaka666 發表於 2010-8-30 16:34

冇期?........即係會出定唔出?.......可否tell me how much u bought it?

進階玩家

樓主兄: 你仲賣里部600M, 論畫質, 民用機仲未有一部機畫質靚過佢....
只係為左3D, 而將畫質同音質降級, 我 ...
風仔風仔仔 發表於 2010-8-30 22:11

其實賣呢兩部機都係因為見個價錢唔錯....而又想玩吓3D咪換囉....600M畫質係"堅"靚就公認架啦...但係我朋友係澳洲用緊三星部C7000 Plasma又輸唔晒Wor~~~~所以我就寄左部63吋番黎玩吓囉.......我用部600m賣到既$....就換部新嘢玩吓!!!無所謂啦

進階玩家

冇期?........即係會出定唔出?.......可否tell me how much u bought it?
tangcoma 發表於 2010-8-31 00:00

我叫朋友幫你問啦~~~~~我......我.....其實都訂咗部LX-83 等到貨就換左佢

進階玩家

5008幾銀人手呀師兄
raymondcch 發表於 2010-8-30 21:29

連運費$16K有找