設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: thomas430

[投影機/幕] 擔粗粗買下這線材

關閉 [複製鏈接]

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

hintel 有名線王......有咩線味試過呀......
maner394 發表於 2010-9-12 15:04

吾好這樣說 是大家比面小弟 我沒有三十年功力,
但是百威hdmi (1.3紫蛇同1.4青蛇)同條單晶銅pc我就試用過,用過之後效果完全吾得(可以吾夾我set器材)聲蒙畫蒙,安全不像網上用家ko wirewrold silver starlight.
TV  :Pansonic 42PY800 PLASMA
AMP:Pionner VSX-LX51
BDP : Pionner 4110
SPK :MA BR5 + BRLCR + BRFX
SUB :SunFire HRS-12
STB :MTV3000
PB   :Sine 30A

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

吾好這樣說 是大家比面小弟 我沒有三十年功力,
但是百威hdmi (1.3紫蛇同1.4青蛇)同條單 ...
hintel 發表於 2010-9-12 15:20

waaa , 我就係睇左someone said it can ko ssh, almost buy it , 你咁講1講我可以save it la haha , dun need to buy ^^

星級玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章

waaa , 我就係睇左someone said it can ko ssh, almost buy it , 你咁講1講我可以save it la haha , ...
benny888 發表於 2010-9-12 15:52

可能吾夾我set器材 ,而且有些member用過是ok,可能是我個條品質有問題

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

可能吾夾我set器材 ,而且有些member用過是ok,可能是我個條品質有問題
hintel 發表於 2010-9-12 16:21

hahaha 唔知喇咁

星級玩家

@@只想分享一下今次擔粗粗的經驗想不到會有這般火藥味,其實小弟只係新手一名,對很多線的認識不多,只是今次買得開心,起馬得到買野應有的service.曾遇上有d店舖的不禮貌的對待,問個問題也粗聲粗氣地回應,愛理不理的態度,唔憂做的感覺,實在難受.所以才有感而發,分享一下....這條線係這店diy的,(schumann copper acoustics cable)

星級玩家

@@只想分享一下今次擔粗粗的經驗想不到會有這般火藥味,其實小弟只係新手一名,對很多線的認識不多,只是今次 ...
thomas430 發表於 2010-9-12 16:29

明白thomas430有心分享 而且好welcom,但是這shop有好多過去所以使到有好多member包括我對佢都沒有好感

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

好耐無上post76,一上就見到thomas襟勇,心中喜悅,又多一個支持者!
但小心人地話你係打手,我都比人屈過!
...
youku 發表於 2010-9-12 14:31

算喇!算喇!
同枱食飯,各自修行。
每個人都有自己準則同經歷,都係嗰句。
聽聲收貨啦!

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
ryuichi + 5 意見中立

查看全部評分

CDP:Esoteric sa 10(Acrolink 7n 4020Ⅲ)  
IC:Ortofon 7nx aic x1 xlr     
AMP:Roksan caspian m series-2(7N-4030IIPC-R)
SPK:Tannoy eyris DC 1(Voodoo reference bi-wire)
PB:FISCH 6 Sockets(Oyaide Tunami GP

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

hintel 發表於 2010-9-12 16:21

ching :我上一個星期六專程囉條[雲吞河 ULTIMATE]去pk 佢條[青蛇],點知道不能大勝 !!!!!!!
我覺得條青蛇畫質有[雲吞河]7-8成,算係柔和嗰種同埋金屬感差少少,其他方面都好平均喎!

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

好耐無上post76,一上就見到thomas襟勇,心中喜悅,又多一個支持者!
但小心人地話你係打手,我都比人屈過!
...
youku 發表於 2010-9-12 14:31

我唔會講佢D線才好與唔好,亦未資格去評論佢D線材,因我真係一條都冇用過喎!
但呢間鋪頭點樣同我地POST 76做團購生意就知道!或者我係敏感左!SORRY!
有樣野又好巧合個喎!次次比人插我地"唱雙黃"梗係同一兩個人黎回應返既呢?又唔見其他人黎插我既?
真奇怪啦!

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

我唔會講佢D線才好與唔好,亦未資格去評論佢D線材,因我真係一條都冇用過喎!
但呢間鋪頭點樣同我 ...
KING 發表於 2010-9-12 18:24

忍咗好耐.........
    做生意手法非常有問題,團購一事POST 76 被跣到一鑊金!