設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ayeung

[Rock & Pop] Carpenters Box 40th Anniversary Collector's Edition(SHMCD)

星級玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

鳳梨兄,呢兩隻我都喺大有見過,不過呢D日本碟好多D歌名都係日文嚟,根本唔知裡面係乜嘢歌,好難買呀!你 ...
jt24 發表於 2010-11-19 16:15

LIVE IN JAPAN
1. Superstar - (studio)2. Rainy Days and Mondays - (studio)3. Goodbye to Love - (studio)4. Top of the World - (studio)5. Help - (studio)6. Mr.Guder - (studio)7. (They Long to Be) Close T - (studio)8. Jambalaya (On the Bayou) - (studio)9. Yesterday Once More - (studio)10. Hurting Each Other - (studio)11. Little Honda - (studio)12. End of the World - (studio)13. Runaway - (studio)14. Da Doo Ron Ron - (studio)15. Leader of the Pack - (studio)16. Johnny Angel - (studio)17. Book of Love - (studio)18. Shuboom - (studio)19. Daddy's Home - (studio)20. Johnny B. Goode - (studio)21. Sing - (studio)22. Sometimes - (studio)23. We've Only Just Begun - (studio)24. For All We Know - (studio)
我唔發燒但我bi-家!!
我係天生購物狂....但我無錢

高級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

波爺D人未買過梗驚,因你用sa唱盘

It means Play on every CD player, high qulity CD ...
agic 發表於 2010-11-19 16:38

對呀, 因為我的 ca 840c 只能播 cd, 而早前買了隻 sacd 的 round-up, 得物無所用, 原來 ca 840c聽唔到 sacd 效果, 只能播 sacd 中的 cd層.又浪費金錢了.
所以, 我是想問 shmcd 在普通 cd 機 能否播 shmcd 中的 shm 效果呢 ?
無知一問 , 什麼是shmcd 呢 ? 要 $300一隻, 必是好野, 但都想知多d !! 謝謝 !
aa

星級玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

對呀, 因為我的 ca 840c 只能播 cd, 而早前買了隻 sacd 的 round-up, 得物無所用, 原來 ca 840c聽唔到 sac ...
jk521 發表於 2010-11-19 18:11

http://www.positive-feedback.com/Issue39/shmcd.htm

一般cd機都讀到shmcd同blu-spec , xrcd ,hqcd等一樣用普通cd機已經可以發揮這類碟嘅優點 唔同sacd要sacd機先讀到sacd層

高級玩家

多謝 ! 明白了 !好想買隻來聽 !

星級玩家

多謝 ! 明白了 !好想買隻來聽 !
jk521 發表於 2010-11-19 23:57

我腳得呢隻精選都好正,都係三百左右

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

高級玩家

我腳得呢隻精選都好正,都係三百左右
pineapple2007 發表於 2010-11-20 00:08

$300 雙shmcd又好抵喎 ! 早前買隻日本版 carpenters cd+kalaok,都要$180, 我無留意是多了kalaok, 還以為是單cd, 隻cd質素一般. 原來d $ 去了隻kalaok, 又做了 banana !!!!
aa

星級玩家

$300 雙shmcd又好抵喎 ! 早前買隻日本版 carpenters cd+kalaok,都要$180, 我無留意是多了kalaok, 還以為是 ...
jk521 發表於 2010-11-20 00:16

那....真係唔記得幾錢ka ...但一定係between 300-400

高級玩家

那....真係唔記得幾錢ka ...但一定係between 300-400
pineapple2007 發表於 2010-11-20 00:37

我都呢個價合理 !只要無發水炒賣成份就 okay
aa

星級玩家

昨天買了,聽緊正!!!

回復 15# pineapple2007

星級玩家

昨天買了,聽緊正!!!

回復  pineapple2007
warren.wslee 發表於 2010-11-26 18:25

買左邊隻