設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[私人收藏] GLOBE ~ 15YEARS -ANNIVERSARY BOX- [CD+DVD, Limited Edition]

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

一個音樂節目 , 一分鐘唔夠嘅片段 , 令我恍惚再次回到十幾年前聽 GLOBE 嘅時候 , 大約一個月前喺 J2 MUSIC STATION 睇到 , 本身都有睇開 , 睇吓有咩新歌 , 點知 MUSIC STATION 竟播出 JP 十大暢銷歌手 , 當中有第一嘅 宇多田光 .........另外 : B'Z , GLAY  ............直到播出 GLOBE 嘅 DEPARTURES ...................那 MV 係 1996年 CDTV 的 , 當時 GLOBE 係幾甘年青 , KEKIO 係未變樣..............最漂亮嘅時侯 , 多麼令人懷念嘅景象 , 可惜十多年前 , 當時自己未算 GLOBE SUPER FANS , GLOBE CD 只有一隻甘大把 : CRUISE RECORD 1995-2001 雙碟 COLLECTION , 攞番出黎聽都唔夠喉 , 係 YOU TUBE 搵番部份初期 GLOBE 嘅 LIVE ! 心諗..............喺 AMAZON JP 訂其中一隻live回來都好wo , 點知比我搵到呢隻 15週年紀念 BOXSET , 呢盒野賣晒大包 , CD ~ 20隻 , DVD ~ 13隻 ! 當時標價 27000yen , 對比單買一隻 DVD LIVE 3XXXyen , 呢隻有晒 , 絕對超值 ! 於是click入購物籃 , 唔立即購買 , 因為要夾多幾樣其他野拆運費 ! 於是奇怪嘅事出現 , AMAZON JP 三日減一次價 , 如是者由 27000yen 減到 20000yen , 似似地吹我立即 ORDER , 結果我喺 20000yen ORDER左 , 因為有另一樣限定品要即決 , 如果唔係我估仲有得跌 ! 呢套 BOXSET 啱晒我呢D想重新認識 GLOBE 嘅人 , 因為 GLOBE FANS 老早入晒佢D CD , DVD , 唔全部齊都有9成 ! 呢套 BOXSET 最吸引並唔係果 20隻 CD , 最吸引我係果 13隻 DVD , 齊晒 GLOBE 嘅 LIVE 甘濟 , 淨係圍番 DVD ...........20000yen 成 13隻 DVD ..............約 $13X 一隻 , 實在抵到爛 ! 仲有一件 GLOBE 嘅 T & TK 小室哲哉 親筆簽名咭一張 !

●CD01「globe」
●CD02「FACES PLACES」
●CD03「Love again」
●CD04「Relation」
●CD05「CRUISE RECORD 1995-2000(disc1)」
●CD06「CRUISE RECORD 1995-2000(disc2)」
●CD07「outernet」
●CD08「Lights」
●CD09「Lights2」
●CD10「LEVEL 4」
●CD11「globe2 pop/rock」
●CD12「maniac(disc1)」
●CD13「maniac(disc2)」
●CD14「new deal」
●CD15「FIRST REPRODUCTS」
●CD16「SEB presents EURO global」
●CD17「global trance」
●CD18「global trance2」
●CD19「global trance best」
●CD20「15YEARS Special CD」

●DVD01.preview
●DVD02.globe@4_domes
●DVD03.globe tour 1998 "Love again"
●DVD04.globe tour 1999 Relation
●DVD05.globe special live -genesis of next-
●DVD06.globe tour 2002 CATEGORY TRANCE & ALL GENRE -1day SPECIAL LIVE in 日本武道館
●DVD07.8YEARS -Clips Collection-
●DVD08.globe the best live 1995-2002(disc1)
●DVD09.globe the best live 1995-2002(disc2)
●DVD10.globe decade -access best seasons 1995-2004-
●DVD11.global trance best
●DVD12.15YEARS Special DVD 1
●DVD13.15YEARS Special DVD 2

最愛10首歌
Departures
Feel Like Dance
Perfune of love
Sweet Pain
Wanderin Destiny
Is this love
Love again
Precious Memories
Wanna Be A Dreammaker
Can't Stop Fallin In Love

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
aidan + 10

查看全部評分

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

CHING,請問AMAZON JP 會寄來hk 嗎,謝謝

鉑金玩家

CHING,請問AMAZON JP 會寄來hk 嗎,謝謝
Rize76 發表於 2010-11-27 13:05

會的 !

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 3# Maldini

thx,ching
睇下仲有冇先,我都幾鐘意佢地d歌架haha

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
一個音樂節目 , 一分鐘唔夠嘅片段 , 令我恍惚再次回到十幾年前聽 GLOBE 嘅時候 , 大約一個月前喺 J2 MUSIC  ...
Maldini 發表於 2010-11-27 13:00

CH:  you so poison ah, as you said already hv most globe disc, a $2k investment
for signature n T-shirt n box may seem a  bit too deep .

鉑金玩家

回復  Maldini

thx,ching
睇下仲有冇先,我都幾鐘意佢地d歌架haha
Rize76 發表於 2010-11-27 13:08

應該仲有貨的...............其實呢套野銷量麻麻...............如果唔係都唔會 27000yen 減到 20000yen ..................啱晒我呢d後追者 !

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
直到播出 GLOBE 嘅 DEPARTURES ...................那 MV 係 1996年 CDTV 的 , 當時 GLOBE 係幾甘年青 , KEKIO 係未變樣..............最漂亮嘅時侯 , 多麼令人懷念嘅景象Maldini 發表於 2010-11-27 13:00

yes令人懷念嘅景象x2
ch remembre TK is best love:--

x

3萬

鑽石玩家

QQ
應該仲有貨的...............其實呢套野銷量麻麻...............如果唔係都唔會 27000yen 減到 20000yen  ...
Maldini 發表於 2010-11-27 13:11

ch I only find 30,000yen, wah the Oprice 45,000

x

鉑金玩家

ch I only find 30,000yen, wah the Oprice 45,000
agic 發表於 2010-11-27 13:28

try this link--------->   http://www.amazon.co.jp/15YEARS- ... 90835837&sr=8-4

3萬

鑽石玩家

QQ
try this link--------->
Maldini 發表於 2010-11-27 13:32

new link to heaven, if Japan cd all 54%less than I doubt there's still