設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[Rock & Pop] C ALLSTAR ~ 我們的胡士托 (EP) [實物圖]

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
TrackList:
CD
01. 全情關注
02. 我們的胡士托
03. i Sing (what i mean)
04. We will live as One
05. 韆鞦萬世
06. 天梯
07. 時間之光
Bonus Track
08. 足球先生

細舖、CD倉都係$89, EP黎講係貴D, 不過為左支持佢地音樂, 點都會買

好陰公, CD盒都無

唔講大家都識既天梯, "韆鞦萬世"都幾有驚喜, 聽起來感覺好舒服, 好fresh
足球先生呢首幾玩野
如果Track 4之後加多首翻唱"Imagine"的話個feel會更加正~~

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
aidan + 5

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

呢隻真係好掂

鑽石玩家

估唔到無乜知音呢度 ^^"
track 2 "我們的胡士托" 絕對係對已故前輩致敬, 大家聽得出幾多名字?

我們的胡士托
作曲:賴映彤@groovision
填詞:梁栢堅
編曲:賴映彤@groovision
監製:簡@groovision

誰人在聽 誰人在唱
每首歌各有各下場
能有緣 令到知音拍掌
如能榮獲 全人頌唱
成就獎歌手縱會
退下離場絕唱仍留世間獻唱

人人在聽 連儂在唱
每首歌看似最平常
如戰場 聽到不許放槍
誰人在舞 誰人在唱
Heal the World
歌中看透 世事無常
用舞樂連結起信仰

遺憾我 缺席家駒演唱
絕響樂與怒裡 開了一扇窗

等到夜深 去摘星 當我想起你
生命流水 用漣漪 泛回生氣港鐵裡
仍能在數分鐘約會到你

風繼續吹繼續吹繼續吹醒我
誰能忘記不羈風吹過
哪會停 誰人說剎那光輝過

誰人在聽 誰人在唱
每首歌各有各下場
能有緣 令到知音拍掌
如能榮獲 全人頌唱
成就獎歌手縱會
退下離場絕唱仍留世間獻唱

看妖女 看妖女 讚賞
蔓珠莎 蔓珠莎 換上
這芳華絕相 劈開冰山掌
還你梅艷俠女這景仰

世間上 你始終最好
在珠片 在激光下 你是瑰寶
誰在唱 唱遍流行樂國土

全場在唱 全程在唱
米高峰見證了現場
如我們唱出 歌手理想
全場在唱 啦啦啦啦
啦啦啦啦啦啦啦啦
啦啦啦啦啦 啦啦啦啦
啦啦啦啦 全場在唱 時代曲
不分遠近 世代流行
And the world will live as one

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

歌好, 唱者有心
可惜CD封面設計好雞
唔起眼.

鑽石玩家

歌好, 唱者有心
可惜CD封面設計好雞
唔起眼.
mtvbb 發表於 2011-1-14 00:10

聽歌o者, 封面其次啦 ^^
佢地四個真係唱得幾夾, 好多種和聲都得, 今年本土新人之中都算最有實力

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

聽歌o者, 封面其次啦 ^^
佢地四個真係唱得幾夾, 好多種和聲都得, 今年本土新人之中都算最有實力 ...
Will 發表於 2011-1-16 11:47

如果你出晒名既, 問題唔大
如果唔係
呢個社會始終係
先敬羅衣, 後敬人
引都引唔起其他人注意, 仲點去欣賞佢地呢

新仔玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果你出晒名既, 問題唔大
如果唔係
呢個社會始終係
先敬羅衣, 後敬人
引都引唔起其他人注意, 仲點去 ...
mtvbb 發表於 2011-1-16 15:42

我也同意!本來見"天梯"聽過,想買來聽聽,但見到個封面真是太難了,買唔落手,最後買了林憶蓮張hdcd!

黑鑽玩家

回復 7# chakat

我本來都係同CHING 一樣為左天梯而買
買時都以為自己睇錯.....最後都無買到.

進階玩家

歌好, 唱者有心
可惜CD封面設計好雞
唔起眼.
mtvbb 發表於 2011-1-14 00:10

甘似D復刻版嘅,得紙袋一個,其實最好系用番傳統膠盒。

黑鑽玩家

我覺得如果影唔到太好, 又無物概念
不如用下D圖片配搭, 感覺可能 HIGH CLASS D
E家樣又唔夠大又認唔到. 坐係到明顯又係KEY 上去.
求其左D