設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[PS3] [PS3] Resistance 3 (現已推出/35~36樓更新通關評測)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

「我們和Sony合作13年了。但對於Insomniac Games和我來說,今年非同尋常,我們覺得為PS機迷帶來第一方大作IP是多麼重要。Insomniac Games和Sony長期合作的牢固關係,証明我們和Sony仍是很好的拍檔,而且我們仍然有大的合作專案在進行中。」

Insomniac Games CEO Ted Price

遊戲名稱 : Resistance 3
平台 : PS3
開發 : Insomniac Games
發行 : SCE
對應: 3D/PS MOVE/Sharp Shooter
發售日期 : 2011年9月6日

遊戲簡介 :
正如Ted Price所說,今年PS3機主預定要大出血,因為幾乎所有SCE第一方大作都會在本年推出最新續作。這當然亦包括Insomniac Games的Resistance 3(R3)。自去年GC2010,Insomniac Games公佈R3及另一款PS3獨佔遊戲Ratchet & Clank All 4 One後,這款由Insomniac Games總部開發的作品一直被受關注。而距離遊戲發售還有一段長時間,Insomniac Games亦陸續放出本作的遊戲畫面﹑原畫及相關片段等。以下是本作的部份情報:

1. 遊戲發生在1957年,地點為聖路易斯和紐約。
2. 1&2代主角Nathan Hale已經死了。
3. 本作主角為2代的Joe Capelli。
4. Cloven首腦Malikov還未死。
5. 故事模式支援雙人合作,一名玩家操控主角Capelli,另一名操控John Harper。
6. 多人模式依舊存在,但不會有前作中的60人大戰。
7. 會有新敵人及新武器。其中包括一種名為Mutator的新武器。
8. 相比前兩作敵人AI的界定模糊,本作將會大幅強化。其中AI的提升能體現在行為動作中。敵人可以完成扶牆而下,翻窗而入等動作。
9. 一些系列傳統武器將會有新的外形及能力屬性。
10. R3將包含大量的附加武器配件,像一代裏面的iron-sights,並有一個升級系統鼓勵玩家多多使用自定義武器。
11. 更合理化的血量回復設定,會參考類似於HF2以及MW的設定。
12. 遊戲將會展現更具深度的故事,也包括場景中所有的豐富細節和與遊戲相關的背景內容。而這完全取決於玩家是否關注與遊戲中的細節。

新武器

遊戲預告片&相關影像
EURGAMER 4分半鐘實機遊戲影像
[YoutubeHD]EcrzDugKL8w[/YoutubeHD]

VGA2010真人+實機遊戲預告片(導演剪輯)
[YoutubeHD]X63ayOpptL4[/YoutubeHD]

GC2010首發真人預告片
[YoutubeHD]Ai6YvsB_K3o[/YoutubeHD]

遊戲畫面

遊戲原畫

1萬

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖俠勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

Good Game I Am Wait ...

高級玩家

good game!

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

好似好正,好玩嗎,我一集都未玩過,因為我本身唔係咁鍾意玩第一身...
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

好似好正,好玩嗎,我一集都未玩過,因為我本身唔係咁鍾意玩第一身...
DVD迷 發表於 2011-2-4 16:06

Resistance系列一向都係唔錯嘅~關卡多﹑手感好﹑故事又ok~以單人遊戲黎講比KZ好上好多(畫面除外)~所以今年我都唸住買R3就夠~迷兄1代都未玩過可以買隻二手($90左右)~或者down個demo試下~

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Resistance系列一向都係唔錯嘅~關卡多﹑手感好﹑故事又ok~以單人遊戲黎講比KZ好上好多(畫面除外)~所 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-2-4 16:28

謝謝師兄意見,要玩等我見買最新呢個版本玩過先再決定買唔買返首集...
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

就算要買,我只買最新呢集,頭兩集未必買,因為單睇畫面呢集最靚...

黃金玩家

就算要買,我只買最新呢集,頭兩集未必買,因為單睇畫面呢集最靚...
DVD迷 發表於 2011-2-4 20:52

其實又唔一定要買返之前果d~只不過1&2代本身唔貴(2手)~1代始終都係PS3首發遊戲~畫面好難同呢家果d比~但性價唔錯~單機可玩十幾個鐘~2代畫面亦唔比同期嘅KZ2好~但有好多大場面同大怪獸打~又有9人COOP~而最重要嘅係1&2代個故事都ok~幾史詩式下~所以迷兄如果有興趣買R3~可以先上網搵返d劇情資訊黎睇下先~相信會有一定關連。

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

其實又唔一定要買返之前果d~只不過1&2代本身唔貴(2手)~1代始終都係PS3首發遊戲~畫面好難同呢家果d比 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-2-4 22:00

完全明白,也多謝師兄意見,等我玩過新呢集先再決定買唔買返頭兩集吧!
要玩都係玩過新呢集先,因為怕買咗頭其中一集玩過麻麻地時,就會影響我買第三集了...

黃金玩家

完全明白,也多謝師兄意見,等我玩過新呢集先再決定買唔買返頭兩集吧!
要玩都係玩過新呢集先,因為怕買 ...
DVD迷 發表於 2011-2-4 22:06

慢慢啦~KZ3都未出 ~不過我覺得玩Resistance就好似吸毒咁~事關爆左R1之後你就會跟住買R2~我先前有幾個fd都係聽完我咁講走去game鋪買左幾隻R1返黎~果陣佢地都係貪平(聽講$70二手)~但爆左之後全部都話走去入埋R2~就咁樣「被迫」做左Resistance粉絲~