設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: stevensh

超級新手KEF Q SERIES組合.(Update 30-04-2011換左個新地櫃!)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ching, 有報告嗎? 好想知道新Q既威力!

高級玩家

有兩部机同我一樣...haha! support

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ching, 有報告嗎? 好想知道新Q既威力!
greatbrian 發表於 2011-3-6 23:59

ching~~前晚我買左隻unstoppable黎試機..!
每次去到火車經過車底既shot時都非常震撼~~!! 我隻腳放近少少都感受到個陣氣....CH-8Q既威力真係好勁....
另外Q200C既分析力好好~每句對白都聽得十分清楚! 以小弟咁爛既英文都聽到8成....HAHA
而家係對SURROUND因為放得太高...包圍感唔係好夠...要拎轉頭望住個SURROUND先感覺到佢D聲....我諗要放低少少先得....

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

小弟初級器材:
TV: OLEVIA 535 32" LCD TV
STB: CREATION DTTR-2008 PLUS
BDP:PS3 20GB WHITE
AV AMP:ONKYO ...
stevensh 發表於 2011-3-3 23:25

好正呀!!! 我都想入返對41 II呀!! 恭喜曬!!!

進階玩家

後置加大個volume
我都係咁
另外你有無用個咪, set 一set 個聲?

Q100 衣家要幾錢? hehehe...

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

重新擺個哂d位置...

重新擺個哂d位置...

最新買既玩具~CA 650..

最新買既玩具~CA 650..

多謝咁多位ching既寶貴意見~!
今日出左鴨記買左對喇叭座。將對前置分開左d!
加上買左Cambridge Audio 650C~
而家聽歌效果明顯改善左...!
TV: LETV X43
AV AMP: Marantz NR1504
BDP: Sony
Speaker : German-Maestro Linea Heidelberg Floorstand
DAC: TEAC UD-501
Int Amp: TEAC AI301DA

進階玩家

我套同你差唔多
Q500
Q200c
RS41-II
Sub-woofer 未買...思考中

請教ching用咩線材?

科林玩家

ching 32" TV 細咗de wo!

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

我套同你差唔多
Q500
Q200c
RS41-II
Sub-woofer 未買...思考中

請教ching用咩線材? ...
wilson_ws 發表於 2011-3-17 16:05

CHING...我對線材都冇咩認識...都係聽舖頭既推介...
我SUBWOOFER用AQ SUB-X..
AV AMP TO TV用AQ PEARL..
喇叭線只用$4.呎既線咋....
TV: LETV X43
AV AMP: Marantz NR1504
BDP: Sony
Speaker : German-Maestro Linea Heidelberg Floorstand
DAC: TEAC UD-501
Int Amp: TEAC AI301DA

星級玩家

我就q300+q200c, 同ching咁上下.