設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 245141525

[請教] Marantz int. amp問題?

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

去天下聽過一次, 同一首歌. sr7005 < pm pearl lite < PM-15S2
PM-15S2 推女聲比較細緻啲
雖然無黑色. 不 ...
featureO 發表於 28-4-2011 00:28
唔知差幾遠呢
kimcity 發表於 28-4-2011 00:45

唔知價錢又差幾遠呢?
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

我地大家下一個目標
wifier 發表於 28-4-2011 04:16

咦~你都有興趣~?
咁俾你會揀邊部啊?
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

新仔玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 11# 245141525
16/f pm pearl lite 大約6.xk PM-15S2 就9.xk 一萬減2百.

唔知差幾遠呢<--我係木耳都分得出. 高音同樂器聲都有分別.
不過就唔知點講. 去16/f 聽下. 我個人感覺16樓幾好.
不過有想試目標先好去. 唔係就無咁好..
因為佢有時介紹既野未必啱自己

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

回復  245141525
16/f pm pearl lite 大約6.xk PM-15S2 就9.xk 一萬減2百.

唔知差幾遠呢 ...
featureO 發表於 28-4-2011 08:13

咁價錢都爭好遠喎~
已經係第二個級

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

PM PEARL LITE 之前有ching買左 , 開盒有說明書係 7004(磨改版) . 15s2 級數高二班(用料) ,再上就要買 11s2 了 . 中間 13s 又變左做 peral 版 . 雖然w數上 pearl lite 同 s15s2 只有好少分別(其實個w數唔止咁少 ,馬仔報細左的) , 控制力15s2明顯係高一級的 . 以c/p值計 pearl lite = 8004咁上下 , 6k係抵玩 . 不過要再升級就要去到 11s2 呢個級數先有大分別 .
Yamaha CX-A5200,MX-A5200
Soulution 330
Vivid audio G4S2
Shunyata research Triton V3
Konda audio note Sps 2.7

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

PM PEARL LITE 之前有ching買左 , 開盒有說明書係 7004(磨改版) . 15s2 級數高二班(用料) ,再上就要買 11s2 ...
里奧 發表於 28-4-2011 10:02

6k幾,又MIJ,又確係抵玩嘅~

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

去天下聽過一次, 同一首歌. sr7005 < pm pearl lite < PM-15S2
PM-15S2 推女聲比較細緻啲
雖然無黑色. 不 ...
featureO 發表於 2011-4-28 00:28

我都係天下聽過馬仔新舊組合,S15一貫以往聲底,柔,厚,暖,甜;但分析力同音樂感新ki比S15稍優,音樂及人聲爽啲幾啱用AV bypass玩埋Movie 同演唱會。

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  245141525

唔知差幾遠呢 ...
featureO 發表於 2011-4-28 08:13

師兄講嘅價update嗎?可否pm我邊間呢?唔該晒!

進階玩家

Marantz int. amp問題?

我尋日問要7k尾

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

新仔玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 18# tomc
係16/f . 我大約3月底問既 佢好實咁同我講架.
唔同sales 唔同價 都唔一定. 因為我比錢既時候 (買其他野)
有sales問個sales開左咩價比我.
(所以感覺唔係咁好. 如果有目標,就方便同佢講價)

因為我想玩av bypass  而pm11s2 做唔到 所以無揀,
另外pm15s2就無a/b出speaker 要注意
我唔玩bi-wire 所以我諗無咩問題掛

ching, 琴日去阿二問, 佢話可以係pm15s2 pre out 去sub woofer聽歌用
唔知有無人咁做呢?