設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: edmund8612

[請教] yamaha a-s2000套西裝買唔買得過?

新仔玩家

毒發身亡, 一套西裝再用平衡線連接, 我對木耳都聽到分別, 完全收貨. 唯一要彈係MIM!
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

星級玩家

之前都講咗啦,吾介意品牌和產地,
呢套西裝嘅表現和用料規格,
絕對絕對係同級無敵手!
(有其他對手請過兩招研究一吓!純粹研究!)

其實各位師兄,大家都要客觀和公平分析,
究竟純粹針對靚聲表現,定或是追求名牌和產地呢?
如果是後者的話,好簡單不用花時間,
只要攞齊銀兩,去買一些超級品牌包無錯!

***^•^***
各位師兄,純粹表達個人意見,
只是對事並無意針對其他人。
講錯勿丙!^•^

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

之前都講咗啦,吾介意品牌和產地,
呢套西裝嘅表現和用料規格,
絕對絕對係同級無敵手!
(有其他對手請過兩 ...
waiwaiwai 發表於 2011-6-3 13:28

不能同意更多~
你見我用yamaha喇叭就知啦......
我愛"山葉"~ 窮入門、有聲出的垃圾小系統~
http://www.post76.com/discuss/vi ... &extra=page%3D1

新仔玩家

Stereo Sound #174 特集:接近好的聲音
"...Yamaha A-S2000 與 CD-S2000 的組合非常有味力,表現的聲音比 Marantz 柔和一點。而且讓人覺得教育得非常好,大概就是所謂的傳統..."
"...與價格貴的機種比起來,雖然音樂聽起來有點被簡單化的傾向。可是的CD PLAYER 和 AMP 的價格性能比領我佩服。我發現即使預算有限,能夠得到的聲音傾向的範圍依然相當廣..."

Stereo Sound #177 BEST VALUE COMPONENTS
Yamaha A-S2000
"...很快上市至今已經三年。可是不論是當時亦或現在,都會是我非常喜歡的放大器。堅持採用完全平衡線路,實現純正的聲音當然是原因之一。最大的原因是我非常喜歡七十年代的名機重新在當代復活的洗練的設計。就合併放大器而言,無法抱怨的和諧感與簡單的操作感值得給予三分..."

新仔玩家

唔知點解,A-S2000配CD-S2000 時不耐聽,耳仔好快投訴

現在用AUDIOLAB 8200CD 問題就消除了

再加上 AQ KING COBRA 高音收歛,在我現有系統相當合用

http://www.hifi.com.tw/adm_produ ... &txtBranuniq=14
"聲音特色 - 強勁的低頻能量感,非常適合在小喇叭系統或是低頻量改不足 / 高音過亮系統裡使用。音色偏暗與其他幾款走向稍微不同。中高頻依舊有 Audioquest 的細緻特色。音場寬闊,可以彌補音場不足的問題。"