設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[情報/開盒] 第二劑大獲! Volks IMS 五星物語 破裂人偶 Bang Doll 入手...

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

有晚o係床度諗諗下, 自從過年後買左HGUC Sinanju同砌完Unicorn, 就覺得好悶, 望住盒MG都唔想砌, 決定益街坊價賣左珍藏果套MG 新安洲 獨角獸連小說武器絕版水貼, 賣完加$30蚊就夠錢o係頑童$960買IMS Bang Doll。 對我黎講又係好似用$30蚊買到一樣咁爽, 唔要兩盒MG就換到IMS FSS, 很明智吧?
雖然話下年C3可能有平野, 不過成千銀閒錢o係我度, 最後只會陰D陰D咁用晒o係D雞毛蒜皮既野上面, 所以要即刻用左黎買最鐘意既野。

一開盒, 今次有開盒味喇, 因為呢個係第二次生產既貨黎, o係頑童買肯定係第二水新盒

盒側邊有英文, 唔知第一水係咪咁呢.(證實是不同的)

骨架大概就係一隻灰色, 冇金屬色

外甲既白色同淺紫, 靚靚..

o係頑童度好匆忙咁check下件, 平時唔會check. 因為係Made in China, 都係check下好, 不過只係數數目, 冇對ABC, 返到屋企再數, 嚇死我唔見左DEFG板, 只係數錯o者.
個頭..

今次好似無連動關節.(原來是有的)

而且果D位都係要自己cut, 同第一水一樣, 無改過

color guide和水貼, 銅枝, 我寧願個盾D花係刻上去好過水貼...仲冇話我知心口塊野係咩色...
為何要用Gaia油I hate...好在只係把劍, 同埋我有果支瑩光透明粉紅

進階玩家

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

勁!

專業玩家

lee部比kog更加想買
人偶 對 黑騎士 ...

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

以9百幾, 我會諗之前係 YAHOO AUCTION 既 WSC BD
始終都係 WSC 最好
當然要 可動另計

專業玩家

以9百幾, 我會諗之前係 YAHOO AUCTION 既 WSC BD
始終都係 WSC 最好
當然要 可動另計 ...
mtvbb 發表於 2011-5-13 12:49

首辦lee d毒
無技術, 真係唔玩得...

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

回復 5# mtvbb

我睇過forum, D友仔鐘意SAV果D膊頭收窄斜上...話WSC oldschool橫向...
我睇得出WSC有既係FSS應有既復興味道... IMS算係中傭了(中間位)
WSC要同IMS 一pair既話, 高度差一個頭, 我儲開果樣就儲果樣了...
GK出面花多眼亂, 一叉隻腳落去就無得返轉頭, 儲IMS方便好多又貨多, 方便我呢D後輩, 算係市場上新野, 公佈左只係五彈, 不過從Volks問卷睇黎,  至少會有十一彈? 少少可動set得衰俾人笑都可以改

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

SAV 基本同WSC 款既都跟住黎雕
而OS 既話, 時間可以話到比你知WSC 好似1990雕既BD, 買到E家仲未絕, 仲可以出
如果真係OS 既話, VOLKS 果D 似D, 有邊件可以買到咁耐
而你講高度問題
VOLKS仲勁LA
SSS 係舊時既1;100高度
SAV 係去到WSC 咁上下既高度..
IMS 黎講真係好多舊一脫人既夢想
我覺得佢出海子真係同VOLKS GK 果件有得比
黑騎都好, 因跟WSC
BD就, 如果你LIKE 呢個款, 覺得老翻既SAV BD 最抵玩

三潮玩家

WSC仲有出, 這個真的不知道. 實在未見過有官方渠道...
SAV同IMS應該係咁上下野, 唔知係set件問題定乜, SAV個膊冇氣勢, 擺唔到山頭pose...
再揀過的話, 要WSC, IMS, 都唔會要SAV...

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

BANG DOLL 呀

新一期五星到底幾時出呀.........