設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: fatkei71

[請教] 國產USB DAC 一問???

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 38# liclic

我比較喜歡WM8741因為LINN都用, 可以的話兩部都買, 因為可以深入比較. 品味是每過人都不同, 不能說那一粒較如, 太多其他因素影響.
TV: Panasonic TH-42PY800H
Projector:Mitsubishi HC3800 Lumene 80
Player:OPPO BDP-103
Amp:Yamaha RX-V767
Power Filter:ISOL-8 Cleanline 2
FS: Mordaunt Sh

科林玩家

回復  ivan104

今午剛收到個人經手的第六部(本應直送朋友那兒,但又錯發到我公司,淘寶送貨地址沒改,備註上 ...
伏喱哩 發表於 2011-5-26 17:32

師兄依部係好野黍咖,我都入左部.
依加行同轴信号(DVD放CD去EL34膽合併出喇叭), D聲分析力高左,低頻下潛得深左,好明顯. 照片 006.jpg

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 39# Pentax_user

Thank you for clarification

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 40# amusic

我都諗過nfb3, 但係兩千就停左去諗。部leming 一千元就想試下.

銀級玩家

粒 chip 同聲底並無關係
Pentax_user 發表於 2011-7-8 15:12

CHIPS點會同聲底無關
換粒電容都唔同左聲啦

銀級玩家

師兄依部係好野黍咖,我都入左部.
依加行同轴信号(DVD放CD去EL34膽合併出喇叭), D聲分析力高左,低頻下潛得 ...
kr2011jp 發表於 2011-7-8 18:28

不過始終中頻未夠甜.
我已經同佢加多隻牛.另加左組LT317/337 +-15V穩壓比OP AMP.另加多2組9V AC共3組獨立數碼穩壓供電.
OP AMP改用EL2244+AD827.OUTPUT飛左RELAY用WIMA 3.3UF直出.

新仔玩家

CHIPS點會同聲底無關
換粒電容都唔同左聲啦
伏喱哩 發表於 2011-7-11 14:00

粒 chip 係指 DAC

銀級玩家

粒 chip 係指 DAC
Pentax_user 發表於 2011-7-11 16:15

1955,1794,1798,1793實唔同聲

高級玩家

76 榮譽忠義勲章

1955,1794,1798,1793實唔同聲
伏喱哩 發表於 2011-7-14 09:38

師兄其實呢幾粒CHIPS是點排名呀?

鉑金玩家

ddd

76 榮譽VIP勲章

回復 46# 伏喱哩

OUTPUT飛左RELAY用WIMA 3.3UF直出有什麼不同 CHing