設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 4pk

[前級放大器] Meixing MingDa MC-300 PRE Vacuum Tube PreAmplifier 300B膽前級

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 18# 4pk

太貴了,而且我得部int amp,應該不能加部前級。

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 21# liclic

upgrade

高級玩家

回復 20# 4pk

珠海無問題...家在馬交,經常出入,大概位置係邊?感謝

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 22# 4pk

我都想,不過兩個老闆一定唔比。

銀級玩家

Meixing MingDa MC-300 PRE Vacuum Tube PreAmplifier

用jensen電容,呢部野都幾重料wor,重有全人手撘棚,而家好多膽機入面都用晒電路板,呢部野有d興趣wor,唔知隻牛得唔得呢?

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Sorry ching梯流左 ....MC-7R高中音KO好多高級野,向尼個價$2500應該無對手(以小弟微薄見識計), ...
4pk 發表於 2011-5-28 21:14

其實本身對你部mc-7r都有興趣, 不過我下年年頭先搬屋, 到時先有位擺, 又唔想買咗放o係度好似好無謂咁
以ching你經驗, 我宜家既配撘(topping d2/或者換arcam rdac+adam a3x), 同你部mc-7r o岩唔o岩夾

另外, 你介紹EL34胆比我, 但係一部大陸胆機, 除咗支胆外, 我仲要留意咩先知係唔係好嘢呢

唔好意思, 我乜都唔識, 問你咁多問題

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  4pk

我都想,不過兩個老闆一定唔比。
liclic 發表於 2011-5-29 03:44

你家陣o係屋企最無地位, 唔好諗咁多啦, 買樓先啦

2萬

鉑金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 25# wash

電路板會對D旦壽命有影晌,手工撘棚,會好D,隻牛唔錯,呢個價錢ok la

2萬

鉑金玩家

回復 26# ykluk

Ching大家交流下千其唔好客氣,個人覺得部rDac上到幾千銀唔系好底玩,如果ching用co axial 或RCA,買部oppo93用距份解螞重好,價錢差唔多,又可以梯3D blu-ray,好過部Arcam,但如果ching用USB,部Arcam又解唔到192,坩ching手上部topping重好la,唔洗無端端買多件野,但又無咩改善.

部MC-7R糸前級ching要有部後級配合先得,尼部野好易夾,Frequency range:10 Hz - 75 kHz ± 1 dB, S/N:91 dB,好多貴價野都無呢個spec,尼個價根本無得輸.....梯番ching如果簡單d買部合并機,EL34出人聲幾好,簡簡單單1部過,如果有小小要求可以用部MC-7R推其他旦後,或者石後(電子power amp),到時想玩咩都可以轉,但如果合并機就要成部轉,好梯你自已取向

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ykluk + 10

查看全部評分

銀級玩家

Meixing MingDa MC-300 PRE Vacuum Tube PreAmplifier

回復 25# wash

電路板會對D旦壽命有影晌,手工撘棚,會好D,隻牛唔錯,呢個價錢ok la
我意思就係鐘意佢用人手撘棚,膽機唔用人手撘棚點都唔似膽機,而家好多牌子既膽機唔知係咪成本問題(人工貴)用晒電路板

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用