設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: @肥狗仔@

[討論] 壓力爆煲?DICE開始對(PC vs 家用機)(BF3 vs MW3)問題進行「反擊」

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係,bad Company...唔多啱玩,試過好多EA Dgames 都唔多得,所以有戎心! ...
magicmilk 發表於 2011-6-22 20:33

以前狂出NFS﹑007﹑魔戒果個時期d遊戲多數都唔得,但近年EA已經多左唔少精品了:Crysis﹑Mass Effect﹑Hot Pursuit﹑Dead Space﹑Dragon Age﹑FIFA﹑Left 4 Dead﹑Burnout﹑Bad Company﹑Spore﹑Mirror's Edge﹑Bulletstorm....岩岩出果隻Shadows of the Damned以EA首款美日合作遊戲黎講還算不錯的。 當然質素高一回事,岩唔岩玩就自己的。至於Bad Company,1代純粹係測試個新引擎,所以都係實驗性加入單機遊戲同建築物破壞,記得我果陣玩左一陣已經玩返COD4同BF2。不過到左2代先真正有睇頭,無論係音效﹑畫面到gameplay已經超越COD了(其實本身係唔同類型遊戲,但COD時至今日已經變左做純粹打槍)。不過Bad Company最正嘅模式都係RUSH,始終佢屬於外傳的作品,24人玩Conquest實在有d輸蝕(當然佢地圖相比BF2係細,算係平衡返)。今次BF3雖然話係正統續作,但唔少地方仍借鑒BC2。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

以前狂出NFS﹑007﹑魔戒果個時期d遊戲多數都唔得,但近年EA已經多左唔少精品了:Crysis﹑Mass Effect ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-6-22 22:21

見BF3D片都流口水架...但太多Game同時期出,...要諗諗先...其實已打慣咗C0D果D爽快感,難改D....一見到其他D FPS..唔係射極不死就地圖大到無輪...同冇C0D果種感覺,...就不玩其他了..

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

見BF3D片都流口水架...但太多Game同時期出,...要諗諗先...其實已打慣咗C0D果D爽快感,難改D....一見 ...
magicmilk 發表於 2011-6-23 10:21

如果計《Bad Company 2》的話,其實地圖唔算大。我意思唔係比起BF2細,而係以24人對戰黎講的確唔算大(最大都係Heavy Metal,但果個係載具戰為主的地圖黎)。Conquest模式通常都係得3~4支旗要搶,RUSH模式的話攻守方行動範圍都有規定的。而且要行嘅路唔算太多,除左有載具之外仲可以係隊員身邊復活(team kill除外)。另外就係打唔死人個問題。BF系列槍械係傾向真實,後助明顯,亦唔易打遠距敵人。但如果係射中的話其實唔會同COD差好遠。BC2果d著哂強力避彈衣可能會難死d,但《越南》嘅基本上同COD差唔多血。不過無可否認BF節奏一定唔夠COD咁高,BC2嘅節奏已經算係最快嘅一集黎。哩d遊戲特色好難話好唔好。自己鍾意就得。

黃金玩家

話說昨日上gamespot投票E3最佳遊戲。係X360最佳遊戲果度我最初以為係《戰爭機器 3》,票我都投了,但點知係BF3最高。《戰爭機器》都玩左咁多年了,今年個演示的確好差,但唔應該有咁嘅待遇。

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

話說昨日上gamespot投票E3最佳遊戲。係X360最佳遊戲果度我最初以為係《戰爭機器 3》,票我都投了,但點知係 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-6-23 22:36

小弟都會密切留意隻BF3~