設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tinsly

[私人收藏] 我正式中伏了!(這一個月我所買的碟)

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

好豪氣既cd測試!

星級玩家

76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

勁呀師兄想找sacd可以試下上信昌或者TST半島中心間CD舖

仲有Norah Jones sacd好似有呢2隻

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
我唔發燒但我bi-家!!
我係天生購物狂....但我無錢

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

勁呀師兄想找sacd可以試下上信昌或者TST半島中心間CD舖

...
pineapple2007 發表於 2011-6-21 11:21

According to my memories, MK WW & beat record also have the Norah Jones SACD, beat record is cheaper than WW, you may check it out by youself when you go there later........

新仔玩家

回復 1# tinsly
師兄:你買胡琳嘅CD,當中有冇 USA 版呢?

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# tinsly

師兄記得買番張劉美君SACD看門口呀...........

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=43759

鑽石玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

c 兄好掂喎

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

我跟你也差不多 ,唉,每隻碟也過佰,有三隻要$2xx,大部份也是TIS碟,還未計朋友讓了些早期版本CD,下個月可能支出仲大,如果中了TIS天使版毒的話隨時7000-10000都未定,不過,等我消化一下些才下手再買,加上近來發現一少部份碟出現質素不理想情况,等問題處理好我才再買CD

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

男聲小左d  woo ~~~
mingming28 發表於 2011-6-21 10:59

其實我之前係聽男聲多,好少買女歌手唱片.但換左D器材後,女聲好似吸引我多D,易試到D耳機.而且近日我行CD舖,都揀唔到合我心水的男聲唱片來試耳機.唔知師兄有無男聲試人聲的CD推介???
加上我對D有瑕玭感的男聲情有獨鍾,同埋對某D男聲太偏好,感情分太多,有少少覺得其他男歌手D歌,點都係無我班情有獨鍾男聲咁好,如陳奕迅、Radiohead (即Thom Yorke)、Travis (即Fran Healy)、John Mayer、Nat King Cole…
同埋最打入我心的Jamie Cullum

Jamie Cullum隻Catching Tales絶對經典(我覺得),全碟絶無冷場!!!成名作隻Twentysomething越聽越有味.雖然新碟就…
他絶對唔係靚聲,沙沙的,但加埋他的玩野鋼琴,再將jazz加上其他突破音樂元素,絶對値得成經典!!!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  tinsly
師兄:你買胡琳嘅CD,當中有冇 USA 版呢?
nyiuyiu 發表於 2011-6-21 16:27

當我迷上胡琳時,此碟(USA版)已斷市了,我找左個幾月都無,好灰…
好彩近排出返隻aqcd,總算叫做儲到.但仲欠她第一隻大碟.

PS.我覺得她的Feel So Good係最正,我個時都係買了耳機想試女聲,求其揀左這CD買嚟試,一聽…中毒了!

黃金玩家

...
pineapple2007 發表於 2011-6-21 11:21

According to my memories, MK WW & beat record also have the Norah Jones SACD, beat record is chea ...
sunboy 發表於 2011-6-21 11:32

回復  tinsly

師兄記得買番張劉美君SACD看門口呀...........
sunboy 發表於 2011-6-21 16:44

我要COME AWAY WITH ME,我去過MK beat見過,假期會去執埋.但隻劉美君SACD好似無咩留意到,順便睇埋先.

査實我最想Radiohead出SACD,應該會幾顛吓.