設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 鬼馬小靈精

[電源線] 今年的生日禮物 (TaraLabs 限量版尼龍袋)+小小包膠(P.6)

科林玩家

能PM我吗?
douglaslu 發表於 2011-7-13 23:11

douglaslu 兄,  

你買了沒有 ?

進階玩家

回復 51# Ray2899

没有呢,想等8月头音响展那几天过来,之前写信询问了3T audio,价格真是够贵的。
谢谢楼主回复,刚刚看到: )
3T报给我同样的价格,不过是RMB的哈

科林玩家

回復 52# douglaslu

douglaslu 兄,
華仁會平少少.  你住在國內那個省市呀.  交個朋友可以嗎 ?

進階玩家

對The 25LE 不知不覺者買咗3星期。講真,買新線最慘就係要煲線!
剛剛駁好一開聲嘅感覺,咦!唔係好對路喎!
話哂對THE 25LE都唔平,點解同我之前果對voodoo唔係天同地,反而覺得若有所失呢!
講真,2對線相差8倍價錢,好應該可以秒殺我對舊線先啱!
雖然對The 25LE有部份原素係贏對舊線,如分析力,樂器嘅質感,到空氣感等TaraLabs強項,但高低音嘅伸延好緊,低音一嚿嚿,量多無層次,高音有小小叫,唔耐聽,人聲未如理想!講得簡單d,唔收貨!我開始懷疑入錯貨!
但係嘅然入咗貨,自然要想辦法去令條線去開聲,要聽聽呢對25週嘅應有水準!
之前用Burn in CD去煲呢對線,煲咗2星期多,但效果依然未如理想!點知响CD櫃內搵到另外一件煲機碟叫Unplug2,我就跟住佢講方法再煲過!
佢分3個階段去煲,前晚剛剛煲完第一階。昨晚開機聽,感覺分別好大,我估對THE 25LE現在才有反應,之前嘅問題無哂,分析力再好一點,比我之前對舊線聽多好多嘢,現在低音好自然,好有層次,人聲好有感情,整體清晰咗好多!現在希望煲完第二階段再有提升,可以發揮到對25週嘅質數啦!

科林玩家

對The 25LE 不知不覺者買咗3星期。講真,買新線最慘就係要煲線!
剛剛駁好一開聲嘅感覺,咦!唔係好對路喎 ...
鬼馬小靈精 發表於 2011-7-20 14:48

鬼兄,
    如你所說, 第一階段煲線後, THE 25LE  低音好自然,好有層次,人聲好有感情,整體清晰 等等...

大家都等”鬼兄” 你完成第二階段煲線後的報告. 努力加油. !!!!!

進階玩家

坐等LZ第二阶段煲线后的听感.

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

好文要推. The 25LE 實在好正