設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: agic

[流行曲] 【a】* * * * * 李昀陵唱最 TIS 1:1 DIRECT GOLD * * * * *

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
回復  twilight

文婷音樂會的活動報導文章
twilight 發表於 2011-9-1 00:18

我地尼度d巴打幾 nice,吾似44个d又冇料又中意虾新人

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
小瑟 + 2

查看全部評分

新仔玩家

我冇入陳文婷新歌EP,亦miss左D見到真人的機會,
不過我睇吾过眼隔离台D见吾識既就踩,

...
agic 發表於 2011-9-5 08:57

佢地唔識欣賞都冇辦法........
btw, 佢個音樂會真係正到暈!

新仔玩家

呢個係專業級嚟,希望佢會出燒碟碟啦!!!
avlam 發表於 2011-9-1 13:24

冇錯,我都希望佢真係出番隻發燒碟,唔好唱k歌啦
不過最大問題係佢在香港知名度唔夠,我去過好多科林介紹佢都冇咩人回響
大家都知而家香港樂壇都唔係有料就紅得起

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

呢排都有聽過youtube呢位新人唱歌, 亦都聽過佢歌海港城show, 唔錯呀, 把聲好靚, 好舒服, 如果真係有人同佢出發燒碟就好了, 老實講, 我都好想去參觀一下AGIC兄條 LINK果D發燒碟錄音既情況, 聽好多人講, 依家錄碟已經係唔會一隊BAND咁做, 估唔到依家原來仲有D公司係會成隊BAND咁錄音, 所以有機會真係都好想去見識一下.

不過唔知係咪因為D權權問題, 其實我想問下, 點解D發燒碟既歌, 唔可以用D時下流下曲既呢?? 係咪版權太貴呢??? 好似好多歌其實我地好鐘意聽, EASON好多舊歌都好正, 係咪有咩原因唔會用果D新歌來做呢????

最後想分享下呢首, 真係聽到停唔到!!!!!
[YoutubeHD]H2TGEd_hgUs[/YoutubeHD]

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
agic + 10

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
呢排都有聽過youtube呢位新人唱歌, 亦都聽過佢歌海港城show, 唔錯呀, 把聲好靚, 好舒服, 如果真係有人同佢 ...
小瑟 發表於 2011-9-8 09:23

大王多謝你用一个精華代表76有幾支持有料新人,希望twilight兄睇左知道同其他科林吾同
好野系尼度大巴人讚同期待陳文婷既明日發展

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

大王多謝你用一个精華代表76有幾支持有料新人,希望twilight兄睇左知道同其他科林吾同
好野系尼度大 ...
agic 發表於 2011-9-8 09:34

agic兄, 原諒小瑟唔係成日有機會係呢版吸毒, 今日有機會睇到呢位香港靚聲新人, 我覺得真係值得支持呀, 唔多新歌手可以另我係youtube聽首完全新既歌已係舒服到我唔會舍得close個youtube呢~~~

呢個新人真係值得支持呢~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

3萬

鑽石玩家

QQ
冇錯,我都希望佢真係出番隻發燒碟,唔好唱k歌啦
不過最大問題係佢在香港知名度唔夠,我去過好多科林介紹佢都冇咩人回響
大家都知而家香港樂壇都唔係有料就紅得起
twilight 發表於 2011-9-6 21:38

你見76巴打甚至總版主都舉手讚同支持,我同超人都Email左俾TIS錄音室
希望佢地考慮錄下新人,吾好凈識揾台灣金曲奨得主班大姐大
   回應好似系有興趣,吾知傾成点尼

5萬

總版管

你見76巴打甚至總版主都舉手讚同支持,我同超人都Email左俾TIS錄音室
希望佢地考慮錄下新人,吾好凈 ...
agic 發表於 2011-9-8 09:43

唔知有冇機會可以去採訪下D發燒碟既錄音情況呢????

Post76玩樂網.

3萬

鑽石玩家

QQ
agic兄, 原諒小瑟唔係成日有機會係呢版吸毒, 今日有機會睇到呢位香港靚聲新人, 我覺得真係值得支持呀, 唔 ...
小瑟 發表於 2011-9-8 09:36

希望條红線真系可以拉埋陳文婷同有真band, Unplug錄音既唱片公司
相信假若成事,76又多一佳話
當然如果俾埋76d巴打,齊齊上間錄音室探下班甘就更正

5萬

總版管

希望條红線真系可以拉埋陳文婷同有真band, Unplug錄音既唱片公司
相信假若成事,76又多一佳話
當然如果 ...
agic 發表於 2011-9-8 09:51

嘩......如果真係可以巴打都探到班, 真係好好玩喎~~~~

Post76玩樂網.