設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 1080/24P

[PS3] PS3 MH3rd HD (~神への挑戦~10月7日新下載任務)

鉑金玩家

最愛睇戲聽歌

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  jack331

琴晚終於玩到!上uwants有人教點set
emuho888 發表於 2011-8-29 11:59

好想買黎玩, 但係一玩就晚晚唔願訓, 大鑊
退燒了

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

有冇去開邊間房玩? 我今日都買左, 但個個日本人... :-(

專業玩家

當係一個小小的開盒文吧.

無錯, 呢個係一個騙局. 我尋日周圍搵, 本來賣 39x 的已炒賣到 $420 - $450!

但作為一個獵人... 算啦, 佢都叫做 Complete 左個 Online Gaming Infrastructure.
同玩 MHP Tunnel 或者 xlink 比 Adhoc Party (PS3 用黎做 Routing 的 App) 可能唔係方便, 但有 Voice Support.. 算係咁啦.

基本Quest一樣, Save 可以 PSP Copy -> PS3 用, 之後 PS3 Copy 番去 PSP 都可以. 但可能我架 PS3 同 PSP 都死死地,  兩邊都 Hang 過機.

Under Adhoc Party 日本 Server MHP3 專頁, 有 MHP3 Theme 同個個都係 MHP3 Player 掛..
但因為日本Server, 唔多見非日本人. 所以在 Support Voice 的 Adhoc Party 入面好無癮.

之前有 Game 書話要用日本 PSN Account. 我發覺係一半半的.
1. 其實 PSN Store 有分 Region, 即係話唔同 Region 係買/DL到唔同 App.
2. 香港 PSN Store 有的 Adhoc Party, 好似只係 Login 到 "正常的" AP Server.
3. 日本版 Adhoc Party 先可以 Login 先有上面的 MHP3 專頁.

即係話 - 重點你要有 Adhoc Party 日本版 App, 而非 日本 PSN Account.

買左 MHP3 HD 的話, 你只要安裝 Game Disc 果個就可以了.
安完後佢會自己再上網更生多一次上 Ver 2.0, 就可以了 - 當然 UI 變成全日文, 但如果你唔咁做你根本就唔可以用 MHP3 HD Start Adhoc Party!
所以已有原先 Adhoc Party 安裝左的話, 請 Delete 佢左啦.

但有朋友有 PSP 想 Join Quest 可以點?
1. 同有 PS3 MHP3 HD 的朋友的家一齊玩 - 其實 MHP3 HD 係令架 PS3 變左做 PSP 之嘛 (omg), 一樣咁開 Wifi 打就可以.
2. PSP 玩家 via PS3 行 Adhoc Party 日文版 (!) 連上網玩
     其實以前都係咁玩. 但如果你係想做有 MHP3 HD 的人玩, 係要更新你個 Adhoc Party 做日文版了.
     因為如果無 MHP3 HD Game Disc, 你只可以上日本 PSN Store 度先 DL 到 日文版 AP, 因此... 你咁樣先要申請 PSN Account

Game Disc 重有D Re-render番的 MHP1/2/3 既 開頭 Video, 係唔係 Full HD 先唔好理, 其實我覺得好感動架, 好似見番D舊朋友咁.

個盒入面無乜野, 有呢本書仔囉... Just So So 啦.

玩後感.. 我只係會話, Game 無乜野變到, 只係上左 PS3 度, 方便左在家連線打.
但如果你成日玩自製任, 或者不嬲都用開 xlink / mhptunnel 打 Online 的話... 可以唔理住掛...
不過就算你的 PSP + AV Out 插Mon玩的話,  PS3 又真係順眼少少的... 我打麻爆輕弩裝 + 新豬衫.

Anyway 無打三個月, 好多 DL Quest 都 Miss 左 - 上次都係打到王族之盛宴咋好似.
如果有空, 一齊打丫?

上面有人 Suggest 香港人去 日本 AP Server MHP3 專頁的 H50 房.
我作為一個初級陪打員, 我會支持的 - 一條友打個龍職人章好悶的呢!  :mrgreen:

評分

參與人數 1威望 +1 收起 理由
magicmilk + 1

查看全部評分

鉑金玩家

果日行過想買,見到$$)%...太貴所以冇買..
[TV: Sony XR-65A90J] [BDP: OPPO 205]
[AV Amp: Anthem MRX 1140] [Power Amp: Sunfire TGA-7401]
[F: JBL Array 1400] [C: JBL Array 880] [S: JBL Studio 530] [TR: JBL Control 1 Pro]
[SUB: SVS PC13 Ultra x3

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

post76網友有玩mh3 hd歡迎隨時加入, 位置H2/50 房會打上POST76, 或在此約時間一齊玩都得

專業玩家

今晚頭場同 76 同好打左一輪, 之後又左 H 50 打左幾 Round, 好開心哦.

專業玩家

可憐的我今日隻藍芽headset charge左四次。去緊SSP買USB headset

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

我想問下隻GAME係唔係只得日文? 有冇英文版架?
日文完全唔識睇....
liljon852 發表於 2011-8-28 16:36

呢隻 d 日文好易明...
劈番幾隻雷狼龍包你話爽~~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

釣大魚

星級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

完全未玩過 芒亨 ,
其實都好想玩o黎試下係咪咁正 !

以上嘅我全部都無,但係好想擁有