設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[CAS音響] 我個電子鐘壞左, 有冇得救? (squeezebox touch)

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

squeezebox

squeezebox

尋日買左個鐘番黎, 諗住可以當鬧鐘, 點知個時間唔準....
電腦, 電話都會上網sync時間, 都準的
有冇方法較番岩個電子鐘?

同埋個電子鐘內置左喇叭, 禁上禁落都識響, 但鬧鐘就要用番喇叭出聲
係我setting 問題, 定係我部野有問題?

星級玩家

回復 1# dochi

If the Squeezebox server is running on NAS, the time of SBT will be sync with the NAS. Pls see if it helps.

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

尋日買左個鐘番黎, 諗住可以當鬧鐘, 點知個時間唔準....

你係吾係同你屋企人講話你買左個鐘...

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

老友,呢d 唔叫做壞喎。

進階玩家

回復 1# dochi

Oh man, it looks cool, but the function is quite stupid.

星級玩家

你係吾係同你屋企人講話你買左個鐘...
Lester 發表於 2011-10-18 00:40

我冇講, 不過老母抹野見到真係以為我買左個鐘

樓上, 我的確係用nas 做server, 等我睇睇synology邊度改時間先~

星級玩家

回復  dochi

If the Squeezebox server is running on NAS, the time of SBT will be sync with the NAS. ...
dwight 發表於 2011-10-18 00:26

得左!!!
好感動, 第一次係76開post 就有人幫手

用幾日個鐘都唔錯, 但有3點可以改善下...
1. 點解個內置喇叭唔可以當鬧鐘 / 聽歌用....
2. Loading 時間可以再快d
3. 加入DLNA 等支援, 唔使開squeezebox server 都行到
改善到就一流喇

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

得左!!!
好感動, 第一次係76開post 就有人幫手

2. Loading 時間可以再快d

dochi 發表於 2011-10-19 02:39

Loading 時間由你個NAS CPU power決定,如果你裝個squeezebox server係PC會快左

星級玩家

I have the same problem~!!!

Let me check my QNAP

星級玩家

Loading 時間由你個NAS CPU power決定,如果你裝個squeezebox server係PC會快左
Lester 發表於 2011-10-19 08:12

但相對pc load file, squeezebox 好似比較慢~