設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[PS3] The Last of Us (歡迎討論~225樓更新單機遊戲劇情DLC預告片)

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

marcolau 發表於 2013-6-21 11:30
爆簡單開唔開到生還者?

會,但唔急玩,想遲啲才玩,因為急玩好快悶,加上手上仲有好多game未玩晒。
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

marcolau 發表於 2013-6-21 11:35
其實低難度我建議用鐵通+交剪,因為開山同斧會消耗,用完要再執過,而交剪用完可以裝過,升級近戰武器可 ...

我知道,我只覺得後段用斧頭和開山刀易過關。
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

DVD迷 發表於 2013-6-21 13:41
會,但唔急玩,想遲啲才玩,因為急玩好快悶,加上手上仲有好多game未玩晒。 ...

我都係問下開唔開到啫,我都冇諗過你會玩...

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

marcolau 發表於 2013-6-21 15:02
我都係問下開唔開到啫,我都冇諗過你會玩...

原來如此,真唔好意思,冇留意,明晚答你,因為今晚去睇畢佬喪屍片

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

生還者+完成。
飛片加唔搵野時間為 12:55

先前個獎杯BUG亦解決了,我將主要資料檔刪除後,載入最後一段99%進度才完成遊行,因此一次過彈6個獎杯...爽呀!
而加差一件遺物未搵到及升級就可以開晒所有單人獎杯了。
遺物可以在載入章節去搞。
而升級因為二週目生還者根本升唔到,要玩多次EASY+...

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

我依家又想玩了, 因為two best friends有lets play片...
未玩冇得睇住...又想睇.
忍住睇左開場, 笑死
[YoutubeHD]njp0udtgg6c[/YoutubeHD]

高級玩家

啱啱打爆左生還者,比起打普通反而重快,因為唔需要去搵道具同支援物,跟本無咩實際用途,
我一次回血藥都無用過,本身彈藥又勁少,D槍改同唔改都唔係太大分別,
可以話打生還者MODE,無必要嘅戰鬥可免則免,好多版只要去到SAVE位就過版,唔洗一定要清場,
要清場都係玩暗殺多,最難打係要清喪屍,D喪屍反應比玩普通時快好多,差唔多一被發現就死硬.
最好玩反而係去到後期用女主角,因為佢D武器一定夠用,又有無限刀仔,可以見人就殺.

銀級玩家

呢d咁嘅客服.....
先前我已清楚講明我咩問題,而加佢反而黎質疑我...我出古惑就唔會屎忽痕打上去啦....博你唔駛check比多個獎杯我咩...?
你有質疑唔識問個客攞save去check咩。我都未見過d咁pk嘅客服。不知所謂。

sony e-mail回應是︰

親愛的PlayStation(R)客戶Marcolau您好:

多謝您的來信。

If customer can't read this letter with correct code, please change your view code to BIG5 or Unicode(UTF-8)

請確認是否依循以下方式遊玩取得獎盃 ?

1.先全破任一難度
2.選擇NEW GAME+
3.進入遊戲後退出
4.選擇章節,難度改為生還者

以上方式非開發端認可的遊戲進度步驟, 將無法取得獎盃.

白痴,開左new game+章節就從頭計,改乜春生還者啫。

銀級玩家

Thor 發表於 2013-6-22 15:05
啱啱打爆左生還者,比起打普通反而重快,因為唔需要去搵道具同支援物,跟本無咩實際用途,
我一次回血藥都無用 ...

我唔得呀,
玩生還要搵野飛晒片用左17個幾鐘,之後生還+就快不過都要做埋d傾計開門用左12個幾鐘。
而生還+d彈勁不足,靚妹果版直頭唔夠彈要局用磚頭掉停佢打埋身。

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

今日出去睇過,通街都無貨。
好在先前入咗唔少 game 未玩,可以等吓先
在籠裡出生的鳥,認為飛翔是一種病。
Birds born in a cage think flying is an illness.
- Alejandro Jodorowski