設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: allinone8899

[港版] 哈利波特死神的聖物Part 2 2D碟的問題

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

如果系咁, 唔系成批碟都有問題嗎 ? 而系部機問題 ?
allinone8899 發表於 2011-12-20 12:31

其他人都沒事 好明顯系你部機la

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都有呢隻碟,睇咗啦完全冇問題。如果真係批碟有問題,76嘅其他師兄就一定會講因為隻碟都出咗一段時間。 ...
Tomotoshi 發表於 2011-12-20 12:54

Ching, 我見你post出來張相的bar code同我買果隻唔同,你果隻最後4個字是1741,我果隻是1789,好明顯是兩批唔同時間生產的碟,質量是否相同是沒有人敢保證,為何大家都說是机的問題,邏輯上是說不通的,因為如果母碟有問題,整批碟都會在相同地方出錯,所以更換後的是同一批次的碟,在同一地方出問題是絕對正常的!

黑鑽玩家

可以去shop度試吓, 不過唔知間shop有無機試 !
宜家等Philips回覆是否部機的firmware問題。 ...
allinone8899 發表於 2011-12-20 13:05

如鋪頭有PS3都應該試得出.

2萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Ching, 我見你post出來張相的bar code同我買果隻唔同,你果隻最後4個字是1741,我果隻是1789,好明 ...
allinone8899 發表於 2011-12-20 10:01 PM

如果你有朋友都有玩blu-ray咁帶隻碟去試吓得唔得,再唔係就去得利試吓有冇跳線,就算冇你話philips會跳叫得利換1741比你(得利一定有貨)。

星級玩家

76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

若要生活好.勿買飛利蒲 !!  

科林玩家

飛利蒲真係......
研發新產品其實佢地好叻,但一講到真係出產品時,就真係....

星級玩家

Ching, 我見你post出來張相的bar code同我買果隻唔同,你果隻最後4個字是1741,我果隻是1789,好明 ...
allinone8899 發表於 2011-12-20 22:01

若大量碟出事 一定唔知一個人出post
除非無人買港版

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果你有朋友都有玩blu-ray咁帶隻碟去試吓得唔得,再唔係就去得利試吓有冇跳線,就算冇你話philips會跳叫 ...
Tomotoshi 發表於 2011-12-20 22:32

多謝提示, 我會盡快找另外一部機試, 或者直接上得利。

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

若大量碟出事 一定唔知一個人出post
除非無人買港版
talestar 發表於 2011-12-21 01:17

其實有問題果個位系畫面有些微閃動, 音效聽不出有問題, 全碟可順利播完, 可能其他人會不以為然。

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

哈利波特死神的聖物Part 2 2D碟的問題

若要生活好.勿買飛利蒲 !! X100
我之前買過部DVDplayer,已經好小用,真係堅小,相信成套戲黎計10套都唔知有無,再用嘅時候已經完全讀唔到碟,大約一年貨仔,所以買影音產品唔會再考慮呢個品牌

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用