設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[吹水] 多謝大家支持 Post76 21周年的台慶版聚!!! (會後哂命帖)

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

多謝啤酒大王供獻獎品

多謝小瑟大王抽中獎品

評分

參與人數 1威望 +760 金錢 +760 收起 理由
245141525 + 760 + 760

查看全部評分

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

記得當年剛剛搬出來住,對音響認識不多,四圍上網搵資料,當時大部份討論區都係發燒音響為主,下下都十幾廿萬起跳,係得Post76的版友會接受平有平玩,貴有貴玩的精神,可以帶住我入門玩影音,之後再慢慢升級,隔幾年就升級換機,由5.1發展到5.1.2,再到宜家轉玩Atmos Soundbar,由以前的單方面比人幫,到宜家變成同唔同的師兄交流,遇到新手又幫下手解答較簡單的入門建議。

有時玩影音,真係要大家志同道合先得,無玩開的,唔會明一條線,一個拖板,點解咁重要,如果硬要迫人信你個套,自己辛苦,人地又辛苦,Post76算係好少有容得下唔同學說的交流地,呢幾年我都開始化,其實人地睇唔到有分別,聽唔到有唔同,可能先係最幸福,網上網下都好,無必要同人勞氣,如果有緣,參加一下Post76的試玩會,自己試一次感受下就最好,我都係自從參加過Post76的DAC試玩會,親身感受過盲眼A/B Test,先開始信USB線並唔係1010咁簡單,慢慢就學換電線,換HDMI線。

今次21周年版聚,第一次聽小瑟問搞唔搞好時,大家的意見都係搞啦,就算無人來參加又好,無贊助都好,大家出來食餐飯,開心下啦,大家咁耐無見,找個借口出來都好呀,就算得兩三圍都無問題,到最後直係無估到會開得到十圍咁厲害,宜家飲食業好早收工,價錢又唔平,好多時十點半就要開始清場,要價錢唔可以太貴,但又就腳,講真搵場地都唔係易事,真係辛苦晒Post76的Staffs先可以咁順利舉行。

當然亦要多謝咁多年來都支持Post76版聚的贊助商,參加了咁多次版聚,年年都中CD/黑膠等軟件的我,今年終於中硬件啦,真係可喜可賀,加上我地個台贏埋競飲大賽,雖然唔係自己親身落場比賽,但都真係好開心好high,可能抽獎的野,真係越無期待越易中。

最後,期待來年再見到大家,今年來唔到的朋友,我地可以下年見。

評分

參與人數 2威望 +810 金錢 +810 收起 理由
issachar + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

上次版聚飯局係觀塘,原來係七年前,時光飛快,當日同版主小瑟傾兩句先知。

老婆陪同出席,佢抽到部R1 唱盤。
可惜屋企太多CD,佢一抽到就話唔好玩膠啦,
申請左幾日都唔比玩,現在唯有割愛。

評分

參與人數 1威望 +76 金錢 +76 收起 理由
245141525 + 76 + 76

查看全部評分

DNA 號碼
ONKYO5010, BDP 9700,1000 ULTAR, R300, Q300C, FA

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

上個星期我哋嘅周年聚會真係搞得好成功!氣氛超好,玩得真係好開心!從來都冇諗過可以抽到咁豐富嘅獎品!
好多謝76全體工作人員以及義工們嘅悉心安排去搞呢個活動等我哋呢班志同道合嘅朋友可以聚一聚。更加要多謝贊助商們嘅慷慨贊助,真係抽獎都抽到手軟,希望你哋明年加把勁繼續努力😄!最後最要最要多謝嘅就係小瑟大王為76嘅付出,尤其去到節目尾聲大王嘅一番感言,真心感動!你係我哋嘅凝聚力,我哋一定會繼續支持你支持76 !
祝76生日快樂!
業務繼續蒸蒸日上!

評分

參與人數 2威望 +1260 金錢 +1260 收起 理由
小瑟 + 500 + 500 恭喜Ching! 多謝你!!

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

malikysl 發表於 2023-12-5 11:45
上次版聚飯局係觀塘,原來係七年前,時光飛快,當日同版主小瑟傾兩句先知。

老婆陪同出席,佢抽到部R1 唱 ...

有興趣呀我
TV:SONY 55x9000F  AMP:DENON AVC-A110 2ch:Acc E-480
Player:Pioneer UDP-LX500 ; GIEC BDP-G3606 ; NODE 2i
前:BW 805D4;中:Mission QX-C
後:Polk Audio Signature S10 天空: Hivi VA5-OS
SB:Definitive SuperCub

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

chy 發表於 2023-12-5 15:17
上個星期我哋嘅周年聚會真係搞得好成功!氣氛超好,玩得真係好開心!從來都冇諗過可以抽到咁豐富嘅獎品!
...

有大家既支持, 小瑟先行到今時今日, 你地先係我既凝聚力呀~

我成日都講, 其實我係代表大家的, 有大家係我背後支持住, 小瑟先行出去有人見到我地炸!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

再一次多謝大家幫我成就左呢次的回憶!!

2023DL_0659_Post76_21_Anniversary_Party (Large).jpg

評分

參與人數 4威望 +150 金錢 +150 收起 理由
paul.play.forwa + 10 + 10 超正! 祝76繼續旺場,越搞越大
Ricky1703 + 20 + 20
heerocolour + 20 + 20 超正, 即時加分比師兄先!
阿定 + 100 + 100 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Pls check PM
DNA 號碼
ONKYO5010, BDP 9700,1000 ULTAR, R300, Q300C, FA

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2023-12-6 21:34
再一次多謝大家幫我成就左呢次的回憶!!

下年再攪過!
LG CX55
Denon AVC-X8500HA + MultEQ-X
Wharfedale EVO 4.4 + 4.CS + D330
FB: RGB山洞原人的玩物

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

孤身走我路 發表於 2023-12-2 14:34
多謝昨晚教我重新setup subwoofer幾位師兄,已經搞掂了!
好掂!!!!

多謝 POST76 團隊
研究-係我終生興趣
黑膠唱盤: Pro-Ject 2Xperience
CAS: CA851N
2ch amp: Luxman L-350AII Class A
9.1 AV system: LG 55, Pioneer BDP & SC-LX86, Velodyne SPL-800i, XPA-5, Energy Veritas V-6.3 x Mirage OS3