設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 斯路

[頭戴式] beyerdynamic T51p: 整合早期聽感及煲機後聽感

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2013-10-18 03:59
好過我去都無得去... 好想一試呢部傳說

如果師兄想試T51P既話不如過黎搵搵我?    ...

如果我有錢唔洗做野我唔介意去搵你呀,可惜我超窮 :(

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2013-10-19 01:03
又係一個做法。但係新個部tube amp dac都有少少興趣。等我睇下幾時發達,再試試,睇下會唔會入手先
而家 ...

sony系列...會入手
不過想試左flat4 kuro先

總受

星級玩家

新仔玩家

thisismyname 發表於 2013-10-19 01:39
我以為部AK100係大改

我部抬出嚟好辛苦, 會重死我  (笑

數碼輸出都有改呢

咁當然都知師兄部野難搞,所以試師兄專用個部機都係當成係一個無法實現既心願算數啦

按實會好聲d睇黎都似係漏聲漏得嚴重呢 不過都唔相關,師兄快d都試試T51P先啦

iamsocheap 發表於 2013-10-19
如果我有錢唔洗做野我唔介意去搵你呀,可惜我超窮 :(

呢d都係假象,我深信師兄你重有能力出手買玩具既 近排睇緊邊d先?

jason_ti 發表於 2013-10-19
sony系列...會入手
不過想試左flat4 kuro先

睇下返黎搵師兄玩玩吧,又或者可以問問iamsocheap師兄感想
我覺得KURO係某特定既組合下出既聲係首屈一指既強大
岩岩行路返黎聽.. hmmmm 成程路行得超脫左現實咁樣

話說都無聽kuro一段時間,今晚聽完個種震撼令到我好似想收返 唔買donguri 個番說話

新仔玩家

Thanks for sharing ....

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

hiyori 發表於 2013-10-17 11:04
香港售價好像未完全確定,應該也未開售(有錯歡迎指證),如果參考國外價格,那是3k內可以買到的水平 ...

剛上了amazon一轉,宜家賣緊US$289
計埋運費US$308
(Post76 Android 手機版送出)

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2013-10-20 05:12
數碼輸出都有改呢

咁當然都知師兄部野難搞,所以試師兄專用個部機都係當成係一個無法實現既心願算數啦

optical out點改呢?
T51p嗎, 近排開資太大, (我又入埋AD2000X la...), 又有太多野玩, 會試下嘅, 但最近我想入嘅野真係越嚟越少
聽得多hp, 有時真係覺portable有d玩具feel, 而且, 依家好多portable嘅標價好進取, 令我覺得唔太值
不過, 揾啱聲的話, 我有興趣入, 只係我睇啱嘅野越嚟越少

我想揾d聲音較溫和, 或者好似風或海咁一浪浪飄埋嚟嘅聲, ching有無介紹
明日を掴むために !

星級玩家

新仔玩家

thisismyname 發表於 2013-10-20 21:21
optical out點改呢?
T51p嗎, 近排開資太大, (我又入埋AD2000X la...), 又有太多野玩, 會試下嘅, 但最近我 ...

師兄果然大手筆呢...
以師兄既要求,除左暖風機開細風之外,我暫時諗唔到有咩特別符合到好似風咁飄埋黎而又帶暖

值唔值呀, portable抵唔抵玩呢d野,都無得點講
自由買賣有人買就得啦

其實我都唔係點玩,都係師兄推介野我玩好d
師兄家用好似真係投放好多心機呢

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2013-10-20 05:12
數碼輸出都有改呢

佢都冇kuro
不過各方都咁盛讚或者我直接衝啦
總受

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2013-10-20 22:01
師兄果然大手筆呢...
以師兄既要求,除左暖風機開細風之外,我暫時諗唔到有咩特別符合到好似風咁飄埋黎 ...

雖然, 自由買賣真係佢願賣, 你願買就得, 但依家有時見d portable野上到8k以上, 諗番起以前e2c年代, 又或者同hp(就算係portable hp)比, 我都會問自己依家有d野會唔會做過左火呢

另一方面, 有時唔知係代理商食水深, 定廠商要求出口就要賣貴d, 有時d野運到過嚟, d價錢都幾令人無奈...

家用都唔係玩得好有心機, 求其將對日系機堆埋一齊, 都未係好得閒慢慢試唔同野(如:線)嘅配搭
你都好多玩具la, 試下試下就聽左玩左好多野
我依家出街都少左特登帶d咩設備, 只係求其拎隻方便嘅iem聽下歌, 唔知遲d有無啱我嘅dap令我有心再有番d要求呢

明日を掴むために !

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

jasone_ti 發表於 2013-10-20 22:40
佢都冇kuro
不過各方都咁盛讚或者我直接衝啦

你又有$衝la?
明日を掴むために !