設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 斯路

[頭戴式] beyerdynamic T51p: 整合早期聽感及煲機後聽感

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2013-10-20 05:12
數碼輸出都有改呢

咁當然都知師兄部野難搞,所以試師兄專用個部機都係當成係一個無法實現既心願算數啦
呢d都係假象,我深信師兄你重有能力出手買玩具既 近排睇緊邊d先?

真象黎架,近排在關注flat-4 nami和donguri吧?
沒財力入手就是了

星級玩家

新仔玩家

jasone_ti 發表於 2013-10-20 22:40
佢都冇kuro
不過各方都咁盛讚或者我直接衝啦

等我返黎再玩玩先啦,先忍忍手冷靜下嘛
好多人推介既野未必真係好既
我呢d有偏好先咁鐘意佢者

星級玩家

新仔玩家

thisismyname 發表於 2013-10-20 22:40
雖然, 自由買賣真係佢願賣, 你願買就得, 但依家有時見d portable野上到8k以上, 諗番起以前e2c年代, 又或 ...

都係既,但都係睇返自己能力玩就可以啦

不過同師兄講咁多形上學既問題都真係無謂。更期待師兄再做分享。師兄既分享文一直都好睇呀,幾時再出返d先

星級玩家

新仔玩家

iamsocheap 發表於 2013-10-22 00:29
真象黎架,近排在關注flat-4 nami和donguri吧?
沒財力入手就是了

真真假假假假真真者,donguri真係越黎越有興趣 -_-
希望真係會忍得住手

師兄有無搵到nami聽感呢?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2013-10-22 01:29
都係既,但都係睇返自己能力玩就可以啦

不過同師兄講咁多形上學既問題都真係無謂。更期待師兄再做分享。 ...

多謝ching讚賞, 其實我都係盡力將自己嘅感覺打出嚟, 有時表達得唔係太好, 思路又未必連貫, 多得ching包容
要打分享文好辛苦, 我鍾意一打就打好長, 每次都會打好耐- -
之前有諗過打篇關於sony ex嘅文都未有時間打, 唉, 講起ex系列嘅感想, 真係可以寫出lee 8年來玩耳機對調音同其他要求嘅睇法同變化

音樂茶我都有d興趣, 但都係收收手先, 依家有時都冷落左自己有d嘅耳塞
明日を掴むために !

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

斯路 發表於 2013-10-22 01:30
真真假假假假真真者,donguri真係越黎越有興趣 -_-
希望真係會忍得住手

我只係搵到一啲參考價值不是太大,非常簡短的聽感呢...

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

thisismyname 發表於 2013-10-22 02:24
多謝ching讚賞, 其實我都係盡力將自己嘅感覺打出嚟, 有時表達得唔係太好, 思路又未必連貫, 多得ching包容 ...

"8年來玩耳機對調音同其他要求嘅睇法同變化"
這個很吸引呢,期待師兄的分享。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jasone_ti + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

iamsocheap 發表於 2013-10-22 03:27
"8年來玩耳機對調音同其他要求嘅睇法同變化"
這個很吸引呢,期待師兄的分享。 ...

要寫8年的耳機經歷對我來說不容易
等我plan下點寫, 得閒嘅時候寫出來吧
唉, 真係無法用簡單嘅言語形容我對sony ex嘅睇法同心情, 有時間寫出來同大家分享下吧

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
hiyori + 20 + 20 支持師兄大計劃!

查看全部評分

明日を掴むために !

銀級玩家

享受音樂給自己的自由空間

thisismyname 發表於 2013-10-22 14:06
唉, 真係無法用簡單嘅 ...

支持myname兄的8年經驗分享
好聲音
沒有最好,只有更好。
不是追求器材價格,而是講求器材配搭。
不是只聽音質音色,而是符合個人口味。
不是只看音評吹噓,而是親身耳聽為實。
PCMM1 Jun09

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

thisismyname 發表於 2013-10-22 14:06
唉, 真係無法用簡單嘅 ...

期待+1,呢類心路歷程可以給新手至老手很多啟發呢
…coming soon…
當你知得愈多,就會感到自己知得愈少。
當你覺得沒必要再去知道,你也什麼都不知了

"…的工作其實頗容易。我們不用冒險,卻可佔據道德高地,肆意批評他人的作品甚至個人。我們喜歡鬧人,因為寫者痛快、讀者過癮,但我們最終不得不承認的一點是,人家付出了心力的『垃圾』,意義還是比我們的批評大得多"
- Adapted from 「五星級大鼠」(Ratatouille), credit to 「單刀橫傳的反思」-