設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 甜鬆潤

[請教] 寫CHORD HUGO PART 2之前,容許比d時間小弟,等我過一過冷河

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

咁我玩左 5 個月,比樓主多兩個月,可以倚老賣老同師弟打個招呼!

無獨有偶,一星期前和某版主傾到討論氣氛時提到了樓主,估唔到咁快就應景!

PM cap.jpg

其實大家有唔同意見是好事,論壇就是發表意見的地方,但玩 HeadFi 本來就是開心的事情,和志同道合一齊分享更是賞心樂意的事情,但寫篇分享都要左雕右琢,遂個字 proof read 先敢出街便真的不是那回事了,所以一貫口水多過浪的小弟都選擇小講小說了。

衷心希望大家對事不對人,世人沒有任何 HeadFi 產品或品牌值得我們去為他們而傷害或針對別人的!

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +9 收起 理由
黑翼菜鳥 + 9 + 9 絕對認同

查看全部評分

音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章

田兄加油呀!!!
衷心希望你可以keep住呢團火去寫文章, 因為絕對係一件吃力不討好既事黎, 有時候你既灰心我都好明白, 因為我都係一個過來人
我玩得比你耐小小, 但非常欣賞你既文筆同埋開箱速度呢!
我自己綜合咁多年既經驗, 覺得講真話真係好緊要, 無奈有時候我都會發現一D自己好喜歡/強烈推介其他人既產品居然不停被踩, 果種感覺其實係覺得自己係咪真係咁無眼光呢? 不過久而久之開始習慣呢D野, 因為各花入各眼, 學懂去欣賞一D善意既批評, 同埋多D認可其他人既想法非常緊要, 否則自己只會係故步自封...

我覺得唔洗怕得罪人而唔寫, 但更加唔需要為討好人而寫, 保持番自己既作風就得, 相信你而加既fans數目都唔少呢

星級玩家

Andykong 發表於 2014-3-21 10:59
咁我玩左 5 個月,比樓主多兩個月,可以倚老賣老同師弟打個招呼!

無獨有偶,一星期前和某版主 ...

Andy兄如果你只係玩得5個月...
咁...我應該琴晚先開始玩

評分

參與人數 2威望 +16 金錢 +16 收起 理由
黑翼菜鳥 + 6 + 6 琴晚玩.....
斯路 + 10 + 10 muffy兄真係識講笑

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

muffy 發表於 2014-3-21 11:03
Andy兄如果你只係玩得5個月...
咁...我應該琴晚先開始玩

車,邊有得咁計架,各師各法,各有目標,各有際遇嘛!

10 月尾買 DX50 係第我一部 HeadFi 產品,之前是用 Samsung 手機和 US$29.9 既 Brainwavz Android 耳機,所以我逢人叫師兄都實唔會錯架!
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

星級玩家

Andykong 發表於 2014-3-21 11:24
車,邊有得咁計架,各師各法,各有目標,各有際遇嘛!

10 月尾買 DX50 係第我一部 HeadFi 產 ...

師兄你太謙虛啦~
你前排都教左小弟唔少野呢

不過真心覺得76呢個平台幾好
言論自由+好多積極而好人既師兄
希望可以繼續落去~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Andykong + 10 + 10 太客氣了,大家繼續撐樓主!

查看全部評分

黃金玩家

WallerHomie 發表於 2014-3-21 00:07
我覺得beats除左RAP music
其他music genre都唔掂 POP都唔得喇~
實左太重音染...

Dr. Dre賣名架唧, 想當年幾多celeb.幫佢抬轎.

新仔玩家

甜兄加油 你GE貼為大家帶來好多樂趣

專業玩家

感謝大家既支持,希望part2 唔會令大家失望啦。

銀級玩家

甜鬆潤 發表於 2014-3-21 17:13
感謝大家既支持,希望part2 唔會令大家失望啦。

今日冇得睇的話,我肯定失望

星級玩家

Hoyan 發表於 2014-3-21 17:17
今日冇得睇的話,我肯定失望

今日冇得睇的話,我一定絕望.......