設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ogre

[隨身耳擴] 帶著小許不愉快而寫的開箱文: Amaze Audio 6.8

關閉 [複製鏈接]

新仔玩家

stevenyu2000 發表於 2014-4-7 22:26
用張生試HD800無乜問題,問题係只係用張生就有問題。

我自己試野都係用返D廣東歌,但就會用多幾首歌去試, ...

版主唔係淨係用張生去試, 開頭係聽交響樂...

都唔明有咩好話...就算版主淨係用張生去試, 咁咪即係"用6.8聽張敬軒o既聽感"...人地已經講到明用咩歌去試...都唔知有咩問題...如果乜都冇講, 淨係話 6.8"聽歌唔掂", 咁就抵鬧o者...

依個世界咁多種音樂, 唔通版主去試晒咩...

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

william02 發表於 2014-4-7 22:42
講交响係用t1試,而hd800只用張生試
(Post76 Android 手機版送出)

乖,大家知咪得囉,唔使公審咁既,陣間我開個新post,如果唔夠歌我再搵muffy師兄試機囉
說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

K_M 發表於 2014-4-7 22:43
版主唔係淨係用張生去試, 開頭係聽交響樂...

都唔明有咩好話...就算版主淨係用張生去試, 咁咪即係"用6.8 ...

要重覆幾次,佢聽交响係t1唔係hd800

照你講,佢講隻amp加hd800聽張生唔夾就得,點解要變成隻amp唔掂呢

高級玩家

Budget-fi 發表於 2014-4-7 22:26
師兄,我認為你的性格過於認真,有點矯枉過正;

其實每個76成員都應可表達自己的意見,為什麼你要別人一定 ...

Budget-fi兄,雖然唔知你係米回我,不過先假設係啦
其實成件事都優缺點無關,我個人評野亦通常發掘缺點多於優點,
因為我相信知道缺點,係令組合進步嘅基礎。
主要問題在我認為評論係需要有足夠參考去支持,
而單隻張生就評,著實難以接受

人人也可表達自己嘅意見,但人人亦應為自己嘅意見負責任
並不應以此為“盾牌”,特別76呢版係香港較專門討論耳機嘅版,
如果人人掛住呢句,出一d質素低下,甚至遠離正常聽感嘅報告
對大家對76都絕非好事

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

biid 發表於 2014-4-7 22:46
Budget-fi兄,雖然唔知你係米回我,不過先假設係啦
其實成件事都優缺點無關,我個人評野亦通常 ...

其實佢好似係講我....

我同意你的論點

高級玩家

呢個post, 討論內容遠比頭post學得多野

雖然有d大大潛晒水, 不過都感謝各方大大的意見同睇法

學到野了, 一人少句, Thanks!
有時粗粗地, 有聲咪算囉
FINE!

高級玩家

asathor922 發表於 2014-4-7 22:39
拿!你提佢講嘢下次要小心,我ok wor,不過之前叫佢要去聽多次,打多篇,我唔讚成。

每人有唔同見解,唔緊要呀
師兄你出黎比意見我,總好過無人理我(btw,已覆到手軟)

高級玩家

william02 發表於 2014-4-7 22:39
市面上的amp有幾多款,你可能試幾多款

有d amp可能換op amp 你可能試幾多?

我無話我唔睇,我會睇,仲唔止睇討論區,唔止睇一個人嘅意見,唔止睇版主嘅意見,如果件嘢係好,有十個,一百個,甚至更多人讚,我唔相信一個負評會影響咁大,再者,有人讚有人彈我咪自己去試囉,我自己有耳仔,佢覺得難聽我可能好鐘意。

有人會選擇認為「權威」可信,而唔選擇自己去見證,但我唔係

多謝回覆

高級玩家

mansk2012 發表於 2014-4-7 22:42
好小見BIID兄上水,
好耐無見
我是1982

82兄,原來係你呀!
聽聞你最近有搞作喎,
到左好叫人/自已出篇報告吖
我對呢個brand幾有興趣架

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

asathor922 發表於 2014-4-7 22:49
我無話我唔睇,我會睇,仲唔止睇討論區,唔止睇一個人嘅意見,唔止睇版主嘅意見,如果件嘢係好,有十個, ...

咁借問6.8現時有幾多review 出咗,而版主作出"無任何理由推薦"係可以隨口講的,咁大家出review都一種歌攪掂,幾輕鬆

反正最尾加句耳聽為實就得

加多句最好自己去試

嗯一 d責任都唔使,幾輕鬆