設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ogre

[隨身耳擴] 帶著小許不愉快而寫的開箱文: Amaze Audio 6.8

關閉 [複製鏈接]

專業玩家

呢個Post真係好過癮
我咁耐踩Stage Series踩1964踩AK踩iBasso做IERM廚都未試過俾不明生物咬
版主你真係呢...

專業玩家

giba 發表於 2014-4-7 23:04
上過不同類型的音響討論區,見過不少對HEADFI有熱誠的討論,
有很多次也鬧得熱烘烘...但每次有類似情況出現 ...

對唔住,我完全唔認同你既講法。
第一,你講緊過D所謂質疑板主既CHING唔係今日先注冊,就係同你一樣得一個post。
第二,何為理想測試環境及嚴格測試?
一部機出得街就預左比唔同器材唔同音樂試,如果唔係,佢就應該整個表,或者刻係部機到,列到明叫你用咩機試,好似HDVD800咁就講明做比HD系列一樣。同埋係未應該要係間黑房到試聽?大佬,隨身機喎?你知唔知咩叫隨身呀。。。隨身就係咩環境都無關係架啦係嘛?
第三,你去到間餐聽到叫一樣你未食過既野,點樣煮點樣食你緊係問個廚啦係未呀?點先叫公平先,係未要叫個廚煮七樣菜式出黎先再分分?

版主只不過分享下個人聽感,你地就上綱上線?講真,開個post個樓主掉低一句唔回應就失縱,跟住就冒出十個八個你依d十日都唔開句聲又或者突然心血來潮發聲既人,唔好玩啦,你地真係當d讀者係白痴?

如果為左怕得罪一間鋪頭而唔去分享真正聽感既板主要黎都無謂啦係未呀?你不如再吹大d話影嚮社會安定繁榮,影響地球轉?我地有耳聽識,亦識分是非黑白,係人係鬼用自己對耳聽完就知。

本身都唔想加入依個戰爭,但係依個post突然出現十個八個不明飛行物體,仲要搞事味道非常濃郁,真係忍唔住要開句聲。

評分

參與人數 6威望 +46 金錢 +43 收起 理由
jackorh + 10 + 10 絕對認同
tommy852 + 9 + 9 認同 只能講d人太認真了
黑翼菜鳥 + 10 + 10 絕對認同,我都有D驚...
P.. + 3 今日係香港民主進程最黑暗既一日.
lokkk + 5 + 5 絕對認同
Budget-fi + 9 + 9 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

autoaudio 發表於 2014-4-7 23:37
唔係就大大力插你!!

說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

黃金玩家

原來寫開箱有這麼多學問.....看以後還是小心一點會比較好
音源: LUXMAN D-06u
耳放: LUXMAN P-700u,AT HA5050H
耳機: ADX5000,AWAS/f,AWKT/f,W2002,W11jpn
手提: WM1Z,SP2000黑鋼+64 U18S,64 nio,Odin
喇叭: Spendor A7+LUXMAN L-507UXII

科林玩家

Drunnktroop 發表於 2014-4-7 23:38
呢個Post真係好過癮
我咁耐踩Stage Series踩1964踩AK踩iBasso做IERM廚都未試過俾不明生物咬
版主你真係呢.. ...

揾食者 犯法呀
版主今次唔小心講左d 嘅得利益人士唔岩聽嘅說話
咪放狗出來咬囉
(Post76 Android 手機版送出)

高級玩家

Budget-fi 發表於 2014-4-7 23:34
咁我寫完師兄記得唔好插得太大力,因為我同muffy師相聚一小片刻,我試左好少歌咋 ...

認真期待呀! (唔係期待插你
有時時間所限會試少d歌,不過種類廣d,都夠基礎短評的,
雖然我個人如果試嘅時間太少嘅,傾向唔寫唔講的

高級玩家

mansk2012 發表於 2014-4-7 23:37
我唔識講喇,
可能係風氣唔同,
始終唔係人人想寫完一篇文出來,

有時知道太多,好多事亦不敢言

科林玩家

Budget-fi 發表於 2014-4-7 23:38

咁多一個人多一個客觀聽感都係對大家好
等大家去了解多d呢隻amp
(Post76 Android 手機版送出)

高級玩家

黑翼菜鳥 發表於 2014-4-7 23:39
原來寫開箱有這麼多學問.....看以後還是小心一點會比較好

開箱同評測聽感唔同啦
反正你開個箱果時都未煲過,你點試都同煲好唔同呀
至於測聽、聽感之類...
我的確認為多學問的,亦係要小心的事

專業玩家

仲有呀,我未叉完呀,講真,依部機設計天生就有問題會有燒機風險,賣成四叉野已經可以close file,根本無需要爭辯落去。
就算試左係天賴之音我都唔敢用,我驚無命享!
仲有你幾個唔好走出黎話用左好耐都無事唔怕,話咩人地無根無據呀!
我夠知食煙唔會一食即刻死啦,你要食你既事姐,你無理由xx到叫人地食埋一份呀?
人地有晒醫學報告你都仲拎你d個人臨床實驗出黎?獻醜不如藏拙啦好無呀?