設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Andykong

[DAP播放器] Cayin N6: 雙 1792A DSD128+ISO (新 v4.3固件 pg 106)

黃金玩家

sum_gor 發表於 2016-5-2 16:52
Andy, 有冇試過放張容量大過128gb 的sd card 入N6? work 唔work 呢唔知?

可以的,我試過 200GB 的TF card, 打爆的話 database 功能 (Music Category) 會 index 唔晒所有歌 (上限 5000 首), 但用 Folder 來 navigate 的話是沒有問題的!
由燒友到業界的華麗轉身

Salute to HiFi     Burn Your Music

星級玩家

CayinAndy 發表於 2016-5-4 03:17
可以的,我試過 200GB 的TF card, 打爆的話 database 功能 (Music Category) 會 index 唔晒所有歌 (上限  ...

Good to know!  Thanks!

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

咁有冇話邊個品牌兼容好D,
又或者邊個品牌兼容會差D

星級玩家

joeny 發表於 2016-5-4 09:54
咁有冇話邊個品牌兼容好D,
又或者邊個品牌兼容會差D

我淨係見過Sandisk有200gb? 有冇師兄見過其他牌子有200gb?

黃金玩家

sum_gor 發表於 2016-5-4 11:13
我淨係見過Sandisk有200gb? 有冇師兄見過其他牌子有200gb?

對,200GB 只有 sandisk.  我無用過 128G 的 TF card, 之前 64GB 主要是 Sandisk 和 Toshiba,呢兩隻牌子的 TF card 暫時來試過出事!

PS.  Sandisk 我避過佢最平個隻 TF,實在太慢了!
由燒友到業界的華麗轉身

Salute to HiFi     Burn Your Music

星級玩家

Andy...請問N6的套,可否整D唔同顏色 (最好影音展免費派啦) (我like綠色)

黃金玩家

sum_gor 發表於 2016-6-16 20:10
Andy...請問N6的套,可否整D唔同顏色 (最好影音展免費派啦) (我like綠色) ...

師兄,開發緊 N6 後繼啦,現在開工做膠套,Minimum Order要做幾百個,好難維到數喎!

淘寶有 N6 皮套,顏色都好多下,實有一隻色啱你的

https://item.taobao.com/item.htm ... p;abbucket=6#detail

https://guo1977227fa.taobao.com/ ... mp;sourceId=tb.item
由燒友到業界的華麗轉身

星級玩家

CayinAndy 發表於 2016-6-16 21:45
師兄,開發緊 N6 後繼啦,現在開工做膠套,Minimum Order要做幾百個,好難維到數喎!

Thank you先, 你地D膠套係做得幾好幾細心

N6後繼? 可否劇透? 等左好耐喇!!

黃金玩家

sum_gor 發表於 2016-6-16 22:38
Thank you先, 你地D膠套係做得幾好幾細心

N6後繼? 可否劇透? 等左好耐喇!!  ...

呢下真係透無可透了,開波前有傾過,draft 了張 requirement lists, 跟住研發部就去玩架構,暫時無再 update, 要等研發部出到套上料後較穩當定的 PCB 才知情況。目標是今年內,但呢 D 指標性產品,個期好生動既!

由燒友到業界的華麗轉身

銀級玩家

Andy兄,我 n6 用 128g 有大概 2000 首歌,但當用 random 播歌時,有些歌曲好多時都重覆,但有些就從未播過;這是甚麽原因呢?有没有 frimware 可以解決? 我已用最新 firmwar。謝!