設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kitkitkit_2046

[入耳式] OMG我真係眾壞左我隻耳仔啦。

進階玩家

樓主 去試條4芯白金線 包你即刻買

高級玩家

kitkitkit_2046 發表於 2015-1-25 01:51
CM 耳形Fit到我 & 聽聲都好合適我, 咁囉, 聽歌無一個一定的定義既, 覺得已經去到個人自己既標準就得啦,{:6_ ...

睇完師兄既貼圖, 感受到師兄既中等喜悅
我覺得呢個post已經討論完了

感謝
有時粗粗地, 有聲咪算囉
FINE!

高級玩家

aegis2104 發表於 2015-1-25 01:57

帛金線邊度有得試?
有時粗粗地, 有聲咪算囉
FINE!

科林玩家

aegis2104 發表於 2015-1-25 01:57

師兄 小弟chem 唔係好合格 想問下咩係白金?
劣質到白化左果d金線?
定係 k數太低 銀成份仲多果d金線 睇落會白色果d?

銀級玩家

Senior Web Designer

76-FC 藍寶石勲章

76767 發表於 2015-1-25 02:00
師兄 小弟chem 唔係好合格 想問下咩係白金?
劣質到白化左果d金線?
定係 k數太低 銀成份仲多果d金線 睇落 ...

我都想知咩叫白金線, 好在邊到?? 請多多指教......
Kit Kit Kit 2046 - Enjoy Hi Res !!

(1964 V8, AK240, Onkyo DP-CMX1, Chord Mojo, Sony PH2, Sony XBA-N3, Sony MDR-1ABT, Sony WH-1000XM2, Audio-technica -ATH CKR 10, KEF Space One, TEAC NT-503DAB.

進階玩家

白金?呢家野我都唔清楚
所以WIKI大神:白金是黃金和至少一種白色金屬,譬如銀、鈀等,所混合而製成的合金。和黃金一樣,白金也是以克拉為純度度量單位的。
先不說這是什麼
我拿535來當例子
原本線:人聲很暗(可能是因為聽慣女毒耳機的關係所以覺得太暗) 三頻不到邊
白金線:把三頻伸延 增強 人聲由那種又暗又無力回復到一個可接受的程度(再次申利:小弟是女毒廢 所以只能說是可接受 整個感覺是不同了 聲音變得更實 音墻變闊
結論:這條白金線由我聽下去就想脫下來的535挽回成可接受的程度
PS hkd7200一條orz

科林玩家

aegis2104 發表於 2015-1-25 02:28
白金?呢家野我都唔清楚
所以WIKI大神:白金是黃金和至少一種白色金屬,譬如銀、鈀等,所混合而製成的合金 ...

岩岩查左金價
一兩萬二到 睇來呢條線都有番半兩咁重
如果唔係師兄點捨得用兩倍幾耳機價去換取一條只係令535變番可以接受嘅升級線

戰亂果陣應該都可以當鞋帶咁收藏

進階玩家

沒辦法 當時手邊只有535 沒有再好的可以試

銀級玩家

Senior Web Designer

76-FC 藍寶石勲章

lokkk 發表於 2015-1-25 01:58
睇完師兄既貼圖, 感受到師兄既中等喜悅
我覺得呢個post已經討論完了

我覺得又唔係一要下下討論得咁深入既, 可能好似我咁, 只係想分享下感受又或者今日的事等等,
之前睇過呢到好多Post, 有人問點解呢到D, Post 不及以前的多, 有Ching 答, 因為有人開箱討論或其他文章,
但最後都係嘈交收埸, 之後就好少人再Post文了,

我係新黎Post 76耳機版玩既, 唔知呢到D有咩人, 又有D咩大大少少守則,
我玩左睇左一排之後覺得, 好多Ching 都係玩到好高級了, 又有一定的經驗, 咁我發覺到好多比較,
玩到高深玩家都要人認同, 抽取其他Ching既錯誤, 講的說話一定是對的, 而對方一定是錯的........等等

所以我每次Post D 咩文好, 回人地文章都好, 都係會留下, 呢D只係個人感覺同感受, 希望呢到Post 76 都係
有一個好平台, 比人分享下個人及其他玩家感受同經過, 不要見怪我說這些說話, 如果下下一有新文章就要解釋成本
字典咁, 咁就無曬分享既樂趣了 .....我個人比較口多和比較多說話,
一有不明白及奇怪事就會立即打字回應......就是咁了, 希望大家都開開心心咁討論同分享.....Thanks !!
Kit Kit Kit 2046 - Enjoy Hi Res !!

(1964 V8, AK240, Onkyo DP-CMX1, Chord Mojo, Sony PH2, Sony XBA-N3, Sony MDR-1ABT, Sony WH-1000XM2, Audio-technica -ATH CKR 10, KEF Space One, TEAC NT-503DAB.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Good song good combo....