設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kitkitkit_2046

[入耳式] OMG我真係眾壞左我隻耳仔啦。

高級玩家

kitkitkit_2046 發表於 2015-1-25 04:03
我覺得又唔係一要下下討論得咁深入既, 可能好似我咁, 只係想分享下感受又或者今日的事等等,
之 ...

師兄, 我只係問你係咩線咩價位有咩提升
你答幾次都答唔到重點, 剩係帶我遊花園咁

我都係用原裝線, 我都想買升級線試下
師兄掉張圖出黎, 加幾句同聽感完全扯唔上關系既字
問下係咩黎, 你又唔答
問多兩句, 師兄又話唔一定要下下討論得咁深入

唔通以後有人post分享
下面成班人都係加分"用家心得", "恭喜ching入到新玩具", "嘩! 呢隻毒呀", "ching有米!"
呢d就叫良好既forum風氣???

我都係怕師兄唔明, 我示範比你睇
就好似咁:

標題: 我寵壞左我隻耳仔啦

內容:
有等左個幾月, 有walkin
有的試過, 有的無試過
哎吖

之後可能會有人好奇問, "咦? 師兄你post得個盒, 裡面會係d咩耳機黎架?"
然後我又好似師兄咁答, 都係d CM/IEM咁囉, 中間價野黎姐, 唔好講型號啦, 最緊要都係自已鍾意聽
仲問?

咁又loop返我quote緊師兄呢一大篇文了

出一篇文, 都無人知係咩黎
出文的, 又唔肯答

我都好似師兄咁, 又口多, 一唔明就會即刻打字回應問個明白
但眼見師兄都無心討論
所以覺得討論已完

評分

參與人數 4威望 +32 金錢 +34 收起 理由
ph0381 + 9 + 9 絕對認同
eggbbq + 10 + 10 呢個例子唔錯
76767 + 6 + 9 係健康的!
Budget-fi + 7 + 6 係精神的

查看全部評分

有時粗粗地, 有聲咪算囉
FINE!

鉑金玩家

FITEAR係111?

銀級玩家

老老實實
個post淨係得幅圖
又唔係開箱文 分享又冇講聽感
又唔講換左條係咩線咩價位
成個post完全搵唔到重點 竟然出post意義何在?

我淨係覺得樓主post出黎等人加分同誇獎咁款
依d唔算係討論 難聽講句 只係純粹既哂架生

我知道樓主係想藉住開post分享買到心頭好既喜悅
但師兄們都係想問個明白 對不明白既地方提出質疑
根本唔係科林既問題
如果樓主抱住同一個心態要版友對你百般遷就 其實你去到邊個科林都係一樣

銀級玩家

Senior Web Designer

76-FC 藍寶石勲章

WallerHomie 發表於 2015-1-25 11:49
老老實實
個post淨係得幅圖
又唔係開箱文 分享又冇講聽感

我淨係覺得樓主post出黎等人加分同誇獎咁款.......

其實可以咁講啦, 分享就一定架啦, 討論同唔討都唔係主要問題, 有時可能唔討論,
無人回應仲好, 每人Post相了黎都係未必係要人加分同騙讚好既, 真係只想分享下,
可能大家都誤會左我呢個Post....... 如果呢到只係討論區可能我去錯地方,
如果呢到有分享區我會去返分享區.....

唔緊要, 其實已經完了Post, 無必要再講啦, 我日後再有新Post 會再Post,
我會繼續睇多D人地既多D分享同意見, 學習多D咩叫Head-Fi, 學海無涯馬.....
唔LIKE可以唔駛回, 唔駛問, 就係咁簡單之馬, 祝大家玩多D好野試多D好野 !!

Ps: 好似呢到有Ching 講過, 講價錢唔係咁好, 會令人店舖好難做生意, 本人是認同既,
所以只講中價了(係每人定價係唔同諗法的, 我只好帶過就算)
Kit Kit Kit 2046 - Enjoy Hi Res !!

(1964 V8, AK240, Onkyo DP-CMX1, Chord Mojo, Sony PH2, Sony XBA-N3, Sony MDR-1ABT, Sony WH-1000XM2, Audio-technica -ATH CKR 10, KEF Space One, TEAC NT-503DAB.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kitkitkit_2046 發表於 2015-1-25 17:00
我淨係覺得樓主post出黎等人加分同誇獎咁款.......

其實可以咁講啦, 分享就一定架啦, 討論同 ...

其實我覺得有唔少師兄係有興趣的,紫色的線唔係成日見到,可能有人想買來襯紫色cm呢。

Btw, 樓主求其講下牌子同邊到試,我諗會ok ge
說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lokkk 發表於 2015-1-25 08:54
師兄, 我只係問你係咩線咩價位有咩提升
你答幾次都答唔到重點, 剩係帶我遊花園咁

Ching, 如果我見到有Ching Post以上既圖, 我真係只會問,

1, 勁播 Ching, 4隻好野黎 !!

2, 可否打開睇下??

3, 四隻其實有咩唔同聽感呢??

等一陣如果呢位Ching 唔答, Hea答, 或事事但但答, 唔通仲追打佢問?? 你做乜人地問你野唔答??

咁唔答就呢個討論已經完同無咩意思了........

如果張相得咁多野, 又唔答人, 作為睇Post既我, 我都無佢辨法架....係唔係先??

每人答同分享方法都係唔同....可能人地只想曬下野呢??可能人地會比較保守, 唔想再比人知更多野呢??

如果佢咁出呢類Post, 版守則又唔比既, 我好相信版主自己會產走, 明我呢個答案嗎??

黃絲同藍絲都講唔同理念, 咁仲有咩好講呢???

Ching 我又多口了, 大家都係玩家中既玩家, 不打不相識呢, Thanks !!
Kit Kit Kit 2046 - Enjoy Hi Res !!

(1964 V8, AK240, Onkyo DP-CMX1, Chord Mojo, Sony PH2, Sony XBA-N3, Sony MDR-1ABT, Sony WH-1000XM2, Audio-technica -ATH CKR 10, KEF Space One, TEAC NT-503DAB.

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Budget-fi 發表於 2015-1-25 17:23
其實我覺得有唔少師兄係有興趣的,紫色的線唔係成日見到,可能有人想買來襯紫色cm呢。

Hi Ching, 我去左X音新店上樓, 個到有好多呢個牌子既線 (品牌係Lobkable, 只得紫色個間得),

個價位比我想像中貴, 價位都係去到試完問佢地好D啦, 佢比左個開新店既見面價我,

認真要試過至好入, 試多幾條先都未遲架, 佢比你坐成個幾兩個鐘都無問題, 平時收9點PM

我試埋其他野, 玩左三個幾鐘, 哈哈, 好在無比條女咋形......

入左呢條紫色線真係好夾CM架(款式), 但就立即比人話好有基味囉, 哈哈笑死......

高級玩家

唔怪得有師兄慨嘆76人流咁少
始終人流同討論質素掛勾既

p.s. 師兄繼續努力晒命
唔阻你,thanks

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kitkitkit_2046 發表於 2015-1-25 18:11
Hi Ching, 我去左X音新店上樓, 個到有好多呢個牌子既線 (品牌係Lobkable, 只得紫色個間得),

...

姣婆紫係需要忍受世人的目光的
說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都好明白買左新玩具之後嘅興奮,覺得分享下喜悅都無乜問題。就算當日記博客咁出分享我覺得都無乜壞。
一個討論區咁多人,總會有以唔同目的、心情、喜好同性格嘅人,見有人提話唔想見到意見不和,我覺得好多時都只係基於大家對理想嘅堅持同執著或者期望的不同吧。
但係我相信最終大家同呢度都可以接受到唔同嘅聲音。

而樓主唔想講價錢或者深度嘅聽感,我會尊重佢決定,但如果有人有興趣,問及牌子、型號同配搭或聽歌類型,即使無聽感,淨係即時回答器材及牌子型號,講一句夾聲,一樣可以俾他人作參考,他日選擇器材時也會擴闊選擇。同時亦可令討論更加流暢,大家分享也更愉快。

我都係突然想分享下想法,如果有人想問得更深入,我都好願意繼續分享的。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kitkitkit_2046 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分