設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: jonathonpower

[DAP播放器] SONY NWZ-A15 遲來的開箱文 (愛圖者勿入)

銀級玩家

要治本必需重口味

jonathonpower 發表於 2015-3-6 16:08
就係呢條SONY 轉插線 WMC-NWC10

反而我想搵返條線OR 轉插線...

師兄有冇搵過淘寶
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

科林玩家

goodabc2010 發表於 2015-3-6 13:22
好似係喱條?
http://www.sony.jp/walkman/products/WMC-NWC10/
同埋好似要o係日本買?

多謝幾位師兄的回覆 ,有時間走轉銅鑼灣先。

進階玩家

其實我想問下 如果本身用緊DX90 轉呢隻好唔好的?? 今日無去試到隻A15    =.=不過見你咁講如果推大耳機 如712 PRO   940
無哂力既話我都要再考慮

進階玩家

請問,Support 唔 Support Cue sheets ? 爬果下文,睇過Spec, 但都唔糸好清楚。 雖然唔支援都糸預期之內,謝謝

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

kunilam 發表於 2015-3-8 17:28
請問,Support 唔 Support Cue sheets ? 爬果下文,睇過Spec, 但都唔糸好清楚。 雖然唔支援都糸預期之內, ...

A15是不支援Cue sheet的
(Post76 Android 手機版送出)

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

因為擁有了A17,之後買埋MDR-1ADAC,感覺不錯。
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

進階玩家

終於到我跌錢了,因為懶,只糸百記買,樓主位師兄有一點我相當認同,就糸D大陸磚 Firmware 古露精怪,今日得,唔代表之後可以用到。只糸想簡單聽歌,唔想做工程師。其實一直都糸iPod 用家,但呢件野俾 Apple 剎左,而且近一兩年既 HRA  format 又唔支援,但你要我科水去到 zx1/zx2 呢D水位,又唔想。所以呢件野岩岩見到,完全岩對位 (小弟平時好少上黎呢到,因為黎親都差不多會跌錢).

而且,手上真糸多左好多 192/24 既 File, 平平地千五蚊,唔使用大陸磚,岩哂.

IMG_2015-03-08 22:46:42.jpg

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

kunilam 發表於 2015-3-8 22:50
終於到我跌錢了,因為懶,只糸百記買,樓主位師兄有一點我相當認同,就糸D大陸磚 Firmware 古露精怪,今日 ...

就糸D大陸磚 Firmware 古露精怪,今日得,唔代表之後可以用到。只糸想簡單聽歌,唔想做工程師。

非常認同師兄呢句, 好多人就係不停轉尖係國磚既材料, 認為材料台機級數, 一定會有好好既效果, 可惜國磚出左咁多, 大部機都係因為FW唔得而再三被判死罪, 往往係愈貴既機愈多問題.

無奈, 有死忠甚至乎唔介意有問題, 繼續俾機會國磚錯下去. 搞笑位係, 原創人還要出來解話, 告訴用家我們的機是有問題存在, 請你俾完錢我地再慢慢等update fw.

當然我信有一天, 國磚既FW會好似外國機一樣睇齊, 可惜至今仍然未達水平

聽歌啫, 可必要為個FW而戰鬥呢? 未等到個FW成熟, 都已經放鬼左部機LU

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +9 收起 理由
jonathonpower + 9 + 9 絕對認同

查看全部評分

某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)
觀看所有 Head-fi Guppy 的文章

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

聲海之音 發表於 2015-3-8 02:36
其實我想問下 如果本身用緊DX90 轉呢隻好唔好的?? 今日無去試到隻A15    =.=不過見你咁講如果推大耳機 如71 ...

有DX90 唔使轉A15, 因為論音色音質推力分析力乜力乜水都唔及DX90. 唯一可取就係SIZE輕身FW穩定同埋係SONY出
某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)
觀看所有 Head-fi Guppy 的文章

進階玩家

回樓上位師兄,有時間,我 Rip 多隻碟聽好過做工程師啦,糸咪先?

補多一張圖先,因為糸 PHA-1用家,試下同佢合體合照。(不過,PHA-1 已打入冷官好耐,出街用真糸太重了)