設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: jonathonpower

[DAP播放器] SONY NWZ-A15 遲來的開箱文 (愛圖者勿入)

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

kunilam 發表於 2015-3-8 23:18
回樓上位師兄,有時間,我 Rip 多隻碟聽好過做工程師啦,糸咪先?

補多一張圖先,因為糸 PHA-1用家,試下 ...

可以考慮下黎緊既PHA-1A
某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)
觀看所有 Head-fi Guppy 的文章

銀級玩家

A系真係唔錯,小弟亦同時擁有A17,SIZE同電量真係強,加耳擴後效果可追近ZX2,但當然還有些少距離

星級玩家

wing8032 發表於 2015-3-9 00:08
A系真係唔錯,小弟亦同時擁有A17,SIZE同電量真係強,加耳擴後效果可追近ZX2,但當然還有些少距離

...

好想知, 上擴後A系電量可以頂到幾耐? PHA3又可以幾耐?
某年某月某日迷上了聽機, 經過幾年的學習, 現在有機會寫寫聽感, 分享心得, 一齊討論研究研究 :-)

銀級玩家

guppyguppyguppy 發表於 2015-3-9 00:14
好想知, 上擴後A系電量可以頂到幾耐? PHA3又可以幾耐?

A系上PHA-3係可以通頂,當然PHA-3要插住電黎行,印象中應該有10個鐘,冇特別太留意時間,第朝剩番十零%就差電,未必太準
因為我100%用平衡,PHA-3應該只有5粒鐘鬆D左右,非平衡會耐D,但冇TEST過

科林玩家

guppyguppyguppy 發表於 2015-3-8 23:01
非常認同師兄呢句, 好多人就係不停轉尖係國磚既材料, 認為材料台機級數, 一定會有好好既效果, 可惜國磚 ...

我就係初初學玩DAP時貪平,買部HIFIMAN Slim603,諗住平小小,點知變咗日日"小",個FW白痴到無倫!國磚以後唔會考慮!!

黑鑽玩家

Goldfai 發表於 2015-3-9 11:01
我就係初初學玩DAP時貪平,買部HIFIMAN Slim603,諗住平小小,點知變咗日日"小",個FW白痴到無倫!國磚以 ...

我之前有部 601 小暖蛋   電池同其它國磚一樣玩唔夠一年就打柴, 最攪鬼係個 FW 比人發現左係唔支持 "許" 字頭既歌曲名 許志安, 許美靜, 許冠傑..等全部 COPY 左落部機度都 play 唔到, 夠鬼異喇掛 !

而家用緊窮人組合, 聽快歌一流 !

星級玩家

countryboyhk 發表於 2015-3-9 15:06
我之前有部 601 小暖蛋   電池同其它國磚一樣玩唔夠一年就打柴, 最攪鬼係個 FW 比人發現左係唔 ...

耳機係咩型號

黑鑽玩家

guppyguppyguppy 發表於 2015-3-11 11:35
耳機係咩型號

XB90EX ! 人聲係後少少, 但 16MM 動圈既音場非常廣闊, BASS 夠曬勁, 好夾 A15.  "LEON" STORE 上個禮拜見到仲清緊貨, 有興趣可以打去問下邊間人有存貨.

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
goodabc2010 + 5 + 5

查看全部評分

星級玩家

countryboyhk 發表於 2015-3-9 15:06
我之前有部 601 小暖蛋   電池同其它國磚一樣玩唔夠一年就打柴, 最攪鬼係個 FW 比人發現左係唔 ...

師兄呢個組合唔算窮

A17 先有綠色.....

我只係A15 搭張MICRO SD 卡....只能選機身黑色...

真正的 "窮人組合"...哈哈....

不過我已進化左...A15 駁VENURECRAFT VANTAM...

甚至我覺得好聲過ZX2 淨PLAYER....聽後感已寫得差不多....遲D 出ZX2 聽後感...

星級玩家

Goldfai 發表於 2015-3-9 11:01
我就係初初學玩DAP時貪平,買部HIFIMAN Slim603,諗住平小小,點知變咗日日"小",個FW白痴到無倫!國磚以 ...

如果以介面來講

我始終覺得IPOD 係最好,...無得彈....

但衰在容量同高清音樂格式支援....

SONY WALKMAN 我覺得都唔錯....

國磚好多時D USER INTERFACE 有LAG.....

很不爽 (國語)