設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: jonathonpower

[隨身耳擴] VENTURECRAFT VANTAM R627 又再跌落坑...

星級玩家

ml55 發表於 2015-6-6 02:14
師兄都係 ipc + Hp-p1, 其實呢兩部機夾上嚟啲聲音真係唔錯,我用M-100聽啲聲音好甜,其實呢set最啱坐長途 ...

老實我覺得HP p1換左«黑色之門»

比van仔用637好聲

星級玩家

hkg675 發表於 2015-6-6 09:02
我都試過熱到充唔到電,仲有師兄仲咩唔換OPAMP已換機既

嘩...等我都試下長開部機會唔會太熱試...

我一般聽歌都係開下停下, 開下停下...

之前有換過OP AMP 呀....我最初係買黑標準版....

之後, 見有UPGRADE 先再換R627....

如果會熱到充唔到電, 官方要有D 方案俾我地點算啦

星級玩家

jonathonpower 發表於 2015-6-8 08:26
嘩...等我都試下長開部機會唔會太熱試...

我一般聽歌都係開下停下, 開下停下...

放係袋入面試快d ,

佢說明書又無叫人唔好放入袋如唔果係會過熱

星級玩家

MICGAY 發表於 2015-6-8 08:44
放係袋入面試快d ,

佢說明書又無叫人唔好放入袋如唔果係會過熱 。 ...

哈哈....師兄呢個建議我驚會燒雀仔喎...

其實機身過熱呢...係咪插淨住PLAYER 聽歌, 定係一邊充電, 一邊聽歌先咁熱呢?

星級玩家

jonathonpower 發表於 2015-6-8 16:25
哈哈....師兄呢個建議我驚會燒雀仔喎...

佢無叉住播以經過熱唔比我叉

我唔係指褲袋,你就算唔放入袋只要唔開冷氣都好熱。

星級玩家

室內唔閞冷氣 ,喺熱到可以用來按摩 !  而家若果出街袋落袋 ,部 player 都幾危險  !  師兄你試一次就知有幾利害啦 !!!

鉑金玩家

MICGAY 發表於 2015-6-6 02:09
老實我覺得HP p1換左«黑色之門» ,

比van仔用637好聲

師兄,請問聲乜嘢係 "黑色之門" ? 我都係第一次聽到呢個名詞,可否指教一下,是否 Hp-P1 仲有可以升級嘅可能 ?
Sony NW-WM 1Z,AK-240,Vamtam Classic Master Ltd,
Vantam OPA627Ltd, WA7 firefiles, AMP-HP-Muses02, Sennheiser HD-800, Denon AH-D7100, B&W P-5,
V-Moda M-100, Sony MDR-1A,InEar ProPhile-8,
InEar SD-4S,

星級玩家

ml55 發表於 2015-6-8 20:03
師兄,請問聲乜嘢係 "黑色之門" ? 我都係第一次聽到呢個名詞,可否指教一下,是否 Hp-P1 仲有可以升級嘅 ...

D遊戲名好鐘意張閘既英文叫«之門»

我都係換電個時順手換左本身d電容,

其他野無攪佢,入面換出黎個d新都係8蚊粒

鉑金玩家

MICGAY 發表於 2015-6-8 14:58
D遊戲名好鐘意張閘既英文叫«之門» ,

我都係換電個時順手換左本身d電容,

哦、明白,多謝回答,咁樣等我下次睇下有冇機會搞搞佢。
Sony NW-WM 1Z,AK-240,Vamtam Classic Master Ltd,
Vantam OPA627Ltd, WA7 firefiles, AMP-HP-Muses02, Sennheiser HD-800, Denon AH-D7100, B&W P-5,
V-Moda M-100, Sony MDR-1A,InEar ProPhile-8,
InEar SD-4S,

見習玩家

沒完沒了 -_-