設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[PS4/PS5] Batman: Arkham Knight (更新 Predator Challenge 打法)

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

終於完成 Batman,可惜 DLC「A Matter of Family」香港未出,而主要係今集 Challenge 太容易,過往 Challenge 一般都打百幾二百個牌,今集得 69 個,而且難度亦比之前容易。
而整個遊戲最不滿就係揸車,好地地一隻動作 Game 搞咩揸車呢,你估個個玩家都萬能嘅咩?唔識揸車咪唔駛玩,仲要有個鬼死咁難打嘅坦克 Mode,救命。

今集好在,在 Story 及 Story+ 之間所有野都可以承繼,我本身故事只完成 57% 就直接跳去玩 Story + ,在 Story+ 裡做過嘅野,掉轉開返 Story 都會存在,所以我一開個地圖,所有任務都顯示晒出黎,覺唔夠喉可以玩多鑊,唔駛開新 Game。

Batman: Arkham 系統精髓在於 Challenge,每次都打到死去活來。
Challenge Mode 好講求技術,所以我都冇刻意錄片講解點打。秘訣就係「快、狠、準」,而最難打本身係 Combat Challenge ,不過今集最難一定係最後果場坦克車,Combat Challenge 因為要反應好快,三五分鐘已經好吃力,好在今集得 Combat Challenge 最長時間得三分幾鐘,仲頂得住,不過得 4 個 Combat Challenge 太少,唔夠喉 。
[YoutubeHD]SjvE3auV8m4[/YoutubeHD]

過往我就最怕 Predator Challenge,因為每版都有特定要求,而要等敵人中招唔係易事,好在今集得 4 個咁大把,而且有個只係時間要求。唔好以為潛行就可以慢慢打,因為敵人一發現屍體,就會進入戒備狀態,到時想敵人中招就更加麻煩。
期待 Batgirl DLC 可填補我唔夠喉嘅空虛。

15/07/2015 更新

因為在下過版快,朋友要求上傳所有 Predator Challenge 來參考,佢地話照抄可以偷到幾秒就可過我頭,冇所謂啦,不過打多一次就諗到新打法,所以除 Revive and Shine 外,其他都係新錄的。
本身冇諗過做 Batman 片,因為除 Predator Challenge 外,其他都係打打打就過到喇,但好采 Predator Challenge 得四個,所以做也無妨。但都係冇執片,因為用 PS4 打字好煩。

Predator Challenge : Smash and Grab (0:46.27)
要求︰
唯一要求,快速殺 10 個敵人

[YoutubeHD]FOOGB-UKRxo[/YoutubeHD]

Predator Challenge : Terminal Velocity (1:22.09)
要求︰
1, 搖控引爆一個裝置擊倒敵人 ( 唔好擊倒機槍佬 )
2, 在牆後使出 Fear Takedown
3, 用電力裝置擊倒機槍佬

[YoutubeHD]PYf8VfNeG7A[/YoutubeHD]

Predator Challenge : Revive and Shine (0:45.33)
要求︰
1, 不受傷過版
2, 最後先殺白衫佬
3, 使用兩次 Fear Multi-Takedown

[YoutubeHD]iHZ00UGJMD4[/YoutubeHD]

Predator Challenge : Under the Pale Moonlight
要求︰
1, 使出一次連擊四個敵人的 Fear Multi-Takedown
2, 用聲音合成器指使敵人到牆壁被 Explosive Gel 擊倒
3, 最後先殺搖控飛機佬

[YoutubeHD]LWM4fpMgf24[/YoutubeHD]

玩完獎盃玩世界排名,Smash and Grab 同 Revive and Shine 我都未諗到點再快 d 完成。

Under the Pale Moonlight 排到全球第 6 位。

BATMAN™_ ARKHAM KNIGHT_20150716020030.jpg

頂佢丫,Terminal Velocity (0:42.69) 明明排第 9,但個 Leaderboard bug 咗,死都唔上分,激死。

BATMAN™_ ARKHAM KNIGHT_20150716020108.jpg

評分

參與人數 4威望 +240 金錢 +240 收起 理由
michael.t + 10 + 10 精彩報告
大佬John + 100 + 100 精彩報告
@肥狗仔@ + 120 + 120 精彩報告
DVD迷 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

你就好啦,我欠謎語人和紅軍隊呢兩件都係最後位置都搵不到,卡死冇得100%
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

DVD迷 發表於 2015-7-10 08:57
你就好啦,我欠謎語人和紅軍隊呢兩件都係最後位置都搵不到,卡死冇得100% ...

你欠邊個riddle 同militia? 睇下我知唔知咩位置? (即係你未打deathstroke?)

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

gashapon 發表於 2015-7-10 09:55
你欠邊個riddle 同militia? 睇下我知唔知咩位置? (即係你未打deathstroke?)

今晚影比你睇,先謝謝師兄你
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

gashapon 發表於 2015-7-10 09:55

唔好意思,剛睇完鬼驅人返來,即影

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Deathstroke你要完成所有militia, tower同地雷任務先會開啟的. Miagani果個我估計是醫院 (Elliot Memorial Hospital) , 因為我係之前清晒, ,再玩故事去到差不多最尾佢先出現的.

Riddles 我就一見有綠色的人就捉, 盡量令地圖show晒出來先逐一去拎

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

你要搵埋晒所有 Own the roads 先會見到單眼佬,而謎語人就要搵晒所有問號。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

直到今日的進度~~

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

哦,原來如此,明白了,謝謝兩位師兄

科林玩家

呢隻白金難度都好高下..