設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: wantai288

[請教] 我開始好迷惑

白鑽玩家

wadee 發表於 2015-11-16 13:00
師兄我點駁得你贏
我唔知點形容
係欠左d古典味

搵到段舊片用LX87播小提琴

[YoutubeHD]4Pr_15CBhbY[/YoutubeHD]

再用SC-LX89播一次

[YoutubeHD]a84oJHj8-mo[/YoutubeHD]

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
louis001 + 10 + 10 超正!
~嘉輝~ + 10 + 10
wadee + 10 + 10
banjo + 10 + 10 好很堅呀

查看全部評分

就欠一點點 但這一點點 卻很遠

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

pac 發表於 2015-11-16 08:24
無邊個牌子絕對勝出的,祗是是否適合自己口味及需要。
正所謂各師各法,各拜各菩薩啦 ...

絕對認同師兄講法,個人有喜好,各牌子有特色。最重要量力而為。我有些朋友住1,600呎音響用了近120萬講真細老家住860呎家音響共近15萬,我覺得家的音響靚去過百倍,唯一唔能夠同佢講因佢係我老細。
所以各品牌有其特色,環境許可,慢慢選合色自己。現時香港零售好差,你可慢慢落旺角聽下唔同牌子,地庫什麼都有去聽聽啦,最重要切勿墮入信用咭陷阱,見到的friend,追追追升級一身數,真係玩什麼都無味。

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
ykluk + 50 + 50 絕對認同
wantai288 + 10 + 10

查看全部評分

DENON AVC -X8500H
Panasonic 65 GZ2000
Pioneer N-70A
Magnat MR-780
KEF R 900
TDG  NFC-83 X 4
KEF R600C
Earthquake P12
KEF C62
KEF 3005SE x 4
KEF 800DS x 2
MCINTOSH 9000AE
Emotiva XPA 5 G2

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

MDLP 發表於 2015-11-16 20:44
波凸兄又JBL
你又JBL
weedee又JBL

PAC兄用kEF而且有搞家訪經驗,可以叫埋佢一齊參與!

白鑽玩家

Harry波凸 發表於 2015-11-17 07:49
PAC兄用kEF而且有搞家訪經驗,可以叫埋佢一齊參與!

其實搞得成
未必會消除樓主迷惑
其實見個主題及其他內容
都知道會已引起無謂不安

http://post76.hk/forum.php?mod=r ... 3&fromuid=20193
就欠一點點 但這一點點 卻很遠

黃金玩家

其实这里总结一样最正:有钱最正
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

homealone 發表於 2015-11-17 09:49
其实这里总结一样最正:有钱最正
(Post76 Android 手機版送出)

我認為幾經辛勞先擁有,先係至正。
我每件野都有血有汗,
所以不要盜聽途說,
買自己想要又中意嘅野就開心晒。

鑽石玩家

MDLP 發表於 2015-11-17 09:40
其實搞得成
未必會消除樓主迷惑
其實見個主題及其他內容

睇番樓主個主題及內容意思,會覺得最迷惑嘅係你班友係咪人買你又買,個個吹得咁行,會唔會凈係識跟風,跟本未認真聽過!

不過以我所知或AV家訪經驗中,由其他品牌轉玩豬標嘅朋友中,都無後悔過或祗有再度升級而矣,玩緊豬標嘅朋友都知道,你比左幾錢玩豬標,以豬標質數一定唔會偷你雞老點你,睇戲唔會真鎗變豆鎗。講到punchy感同質感,好多朋友以為靠subwoofer嘅質數已經可以做到呢樣嘢,呢樣嘢我自己就不太全部認同,不過講真三言兩語好難講出分別,最緊要自己多家訪去聽下比較下就知我講咩,最后要提嘅係,口味嘅嘢無得勉強,耳聽為實,呢個祗屬我個人用家分享,也不是打手,不喜勿插,如有得罪之處,請多多包涵

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
MDLP + 10 + 10
gp250 + 10 + 10
~嘉輝~ + 10 + 10

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

我覺得76這地方已經唔係吹水地方,係變左吹自己d野幾勁點勁,搞到又d人死跟,我唔知道玩機d,c兄玩左幾耐機,其實依家玩機已經好左好多,有得比你試,唔岩你可以掉頭走,以前你想試,我諗你唔係到比錢果下,你都唔洗可以試,希望這平台,正常一點。

鑽石玩家

wantai288 發表於 2015-11-17 10:46
我覺得76這地方已經唔係吹水地方,係變左吹自己d野幾勁點勁,搞到又d人死跟,我唔知道玩機d,c兄玩左幾耐機 ...

咁真係唔知要同你吹d咩水先至啱你口味

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
MDLP + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

wantai288 發表於 2015-11-17 10:46
我覺得76這地方已經唔係吹水地方,係變左吹自己d野幾勁點勁,搞到又d人死跟,我唔知道玩機d,c兄玩左幾耐機 ...

唉,
買本音響雜誌,部部都話正啦。

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
gp250 + 10 + 10
~嘉輝~ + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分