設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: machihck

[討論] 內地節目評判崔健,批評許志安好out用廣東歌參賽

鑽石玩家

kl122002 發表於 2015-12-2 19:42
之前播絲路的介紹節目, 講真睇左好耐都唔明個point, 除左一大堆好似好感慨的感情
睇左甘多年documentary ...

師兄真好彩 ,佢哋D所謂嘅精彩節目同好聲音好歌手,睇怕要佢哋自己先至睇得明聽得明, 因為正常D嘅外人永遠都收唔到佢哋D咁"獨特"嘅頻道同品味...依家不單止中文音樂同歌唱節目變到不知所謂,連中文電影都..... 有冇發覺近幾年嘅香港電影質素越來越差?就係因為呢D有品味嘅強國人士投資同加入電影製作班底{:9_424:}

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
twinggy + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

銀級玩家

算吧喇! 大陸啲嘢只係一埸戲。
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 綠翡翠勲章

Cogor 發表於 2015-11-30 16:37
有冇搞錯,廣東歌在中國樂壇有重要地位,不遜於國語歌,有重要貢獻,好多國內同胞咪一樣聽廣東歌,廣東人絕 ...

廣東人絕對支持廣東歌,十卜十卜
Portable Music Lover

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 綠翡翠勲章

psb 發表於 2015-11-30 20:05
師兄吾須認真,可能觀眾,評判,歌手全部响度做戲,搵笨搵贊助商錢$$$,坦白直接D講,果D所謂強國歌手D歌同 ...

Portable Music Lover

1萬

白鑽玩家

老而不

psb 發表於 2015-12-2 21:36
師兄真好彩 ,佢哋D所謂嘅精彩節目同好聲音好歌手,睇怕要佢哋自己先至睇得明聽得明, 因為正常D ...

你講起電影時...我想起了<讓子彈飛>, 睇了很久都唔明成套戲講咩.  

而我的感慨是...
即當年世界各國有古巴導彈危機, 鐵幕, 核彈危機, 新納粹黨, 切諾貝爾核電廠爆炸
本地有天星小輪加價, 67/雙十暴動, 制水,  股災, 九龍城塞, 前途問題,  
內地的事真心講完全都是國內內哄, 同世界的發展脫節.
還是好音樂最好.

星級玩家

twinggy 發表於 2015-12-2 14:31
What troubles me is not the indignity of the Hong Kong singers to attend such humiliating occasion ...

arrogance of most mainlanders?

Mind I ask what statistics do you have to come to such conclusion?

禁止發言

76-FC 藍寶石勲章

禁止發言

76-FC 藍寶石勲章

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

kl122002 發表於 2015-12-2 13:44
有時我覺都要有少少自尊. 要賺錢唔緊要, 唔使打破自已樽鹽甘折墮.  
搞到幾乎同乞一樣做醜人... ...

其實去親呢D綜藝節目, 藝人同經理人等一定會了解節目風格同遊戲規則, 除咗錢一定覺得有對前途有幫助先會去, 甚至有D會簽合約, 你情我願冇得賴. 唔明內裡既傍人好似我哋咁, 咪不斷為安仔抱不平. 呢個都可能係計算內, 話唔定noise會大過佢攞冠軍添.

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
agic + 50 + 50 絕對認同

查看全部評分

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

psb 發表於 2015-12-2 21:36
師兄真好彩 ,佢哋D所謂嘅精彩節目同好聲音好歌手,睇怕要佢哋自己先至睇得明聽得明, 因為正常D ...

雖然同主題冇關都回應吓............話分兩頭說, 如果冇大陸資金投資香港電影, 年中有幾多部港產片會拍得成??依家好多電影工作者已北上拍片, 堅持自己風格同現實環境要互相取捨呢................ 

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
agic + 50 + 50 心水清永,遠系少數

查看全部評分