設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: freestylemen

[~ 原創影評 ~] 《星球大戰:原力覺醒》

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

nicebeebee 發表於 2015-12-23 18:54
CHING那位"不是JEDI"都有原力? ...不過其實人人都有原力 原力強的人可以訓練做JEDI,而 ...

oh really !? 咁佢嘅原力應該超勁 , 未訓練都可以把激光劍老遠都羅得反 !!!!!!!!!!! 連 luke初學都唔得
MEGNETAR 900
ANTHEM AVM 90
CROWN 2002 *5
I-TECH 4x3500
B&W CT 7.3*3 ,B&W CT 7.5*4
TOP-EARTH QUAK *6
SUB-SVS PB16-Ultra*2 , B&W CTSW-15*2

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

lw3000 發表於 2015-12-23 21:08
oh really !? 咁佢嘅原力應該超勁 , 未訓練都可以把激光劍老遠都羅得反 !!!!!!!!!!! 連 luke初學都唔得{: ...

係,計落REY真係覺醒得好快 快過LUKE好多....

星級玩家

nicebeebee 發表於 2015-12-23 22:16
係,計落REY真係覺醒得好快 快過LUKE好多....

講開luke,佢就真係符符碌碌,未見佢勁過
第一集靚can唔駛講,第二集敵不過怪獸要人救,第三集扮大師都無用,尋人仇但又攪到雞手鴨腳,扮型射支激光劍出黎,最後只係符碌斬到老豆隻手,但都係俾佢老豆救...
呢集劣評如潮,話唔定好似風雲、華英雄咁飛走「佢個女」暗示?自己成班老爺再擔正,福伯未必香左,如果有需要佢撐場的話
題外話,好心佢戰鬥場面搵香港武指攪喇,或抄抄港漫,咁勁的原力都唔攪紫青雙劍出銷或駛出萬劍歸宗
-

星級玩家

nicebeebee 發表於 2015-12-23 18:57
CHING.....我覺得call恆馬去救駕無問題喎講到找LUKE好重要,反而派兩三個人去先怪,  ...

Ching說得對,咁重視都係咁少人迎接,或公主俾佢父女重逢吧,呢套野太多bug,深究唔到
-

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

freestylemen 發表於 2015-12-24 18:43
講開luke,佢就真係符符碌碌,未見佢勁過
第一集靚can唔駛講,第二集敵不過怪獸要人救,第三集扮大師都無 ...

LUKE其實係第4集算係最勁 爆左死星....

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

lw3000 發表於 2015-12-21 17:39
我係imax 睇 , 我覺得差到貼地, 我訓咗超過60% , 畫面–般 , 聲效更差 , 故事.......不是jdei 也識 原力... ...

你好,我昨天在星影匯8院看了原來包場,發覺無聲效從頭壓下,一心想聽atmos 係咪套片無我攪錯
philippe