設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 有傳克勤過檔英皇

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
環球唱片18年嘅李克勤,一直對公司忠心不二,不過,最近有傳容祖兒積極拉攏克勤過檔英皇,今時今日嘅市道仲出動3,000萬利誘,搞到克勤都心郁郁。有指克勤覺得近年環球對自己唔算特別好,將重點放喺同公司嘅陳奕迅身上,加上環球同大台嘅關係又惡劣,流住「大台血」嘅契仔克勤,夾喺中間左右做人難,所以難免萌生去意。

跟克勤同屬環球歌手,兼且亦師亦友嘅校長譚詠麟,今日喺黃埔出席向雪懷作品演唱會記者會,被記者問到克勤係咪3,000萬過英皇?校長初時扮儍話:「咁少,唔知喎,了解吓先。」問到知唔知克勤動向?校長終於爆料:「佢動向會知,咁大個人,21歲已經成年,有自己選擇。」問到係咪唔捨得?校長坦言:「冇法,都有少少!」

問到幾時知道呢件事?校長代克勤默認過英皇:「半年前已經知道,佢有同我傾過,我話as father或family身份,如果人哋出得起一個數目,可以考慮,我聽返嚟唔係咁少。」有冇勸克勤留低環球?校長話:「冇得勸,公司嘢間間唔同,佢出去打拼吓都好。」

咁以後咪冇得再做左麟右李演唱會?校長搞笑話嚟左麟右李餐廳食嘢咪有得睇,記者話冇得搞新騷?校長都話:「好難,每間公司方向唔同,自己覺得好難。」臨別秋波開咗騷先?佢話:「唔使啦,呢啲緣份嚟,呢個世界冇話冇咗邊個唔得。」咁克勤係咪已經同環球約滿?校長話:「我同克勤本身都冇約㗎。」

不過,《蘋果》向英皇CEO吳雨求證,佢就否認:「冇咁嘅事!」雖然英皇話冇傾過,但環球發言人承認:「克勤會離開,傾埋如下細節就走。」
(Post76 Android 手機版送出)
easyliao99@gmail.com

鉑金玩家

古語有云……親生仔不如近身$

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

都已經吾係第一次跳槽

鑽石玩家

環球已經給了好多自由空間和同他接咗好多JOB,不過,李克勤都沒有第二次高潮啦,跳去邊間都係食老本… (純個人睇法)

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
travelbooy + 10 + 10 絕對認同
twinggy + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

我是個直言的人,有很多人都愛聽-美麗悅耳動聽的話,我做不到,黑就黑,白就白,這是我的個性

白鑽玩家

文次郎 發表於 2016-6-16 16:44
環球已經給了好多自由空間和同他接咗好多JOB,不過,李克勤都沒有第二次高潮啦,跳去邊間都係食老本… (純 ...

咁英皇在國內有好的關係,可以全力幫佢打入國內市場

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

流住大台嘅血, 去星夢仲好, 大把膠劇主題曲唱

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

成五十歲仲可以點
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

佢去英皇無非都係想全力打入大6市場吧,怪不得他。可能會好似英皇其他男歌手一樣,喺香港越來越難見到了。來自: iPhone客戶端

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

左麟右李其實唔會影響,佢都成日同祖兒開演唱會啦?不過絕對相信就算過檔去英皇,克勤腔永遠不變
根據唱片機本法,民歌蔡琴Salute真情流露淡淡幽情愛的根源不實行「斷貨唔出」制度和政策,保持原有的「長賣長有」制度和方式,五十年不變

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

上次隻碟咁喳  都唔怪得佢唔替自己打算下既!