設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: HD_2

[討論] 有傳克勤過檔英皇

進階玩家

Will 發表於 2016-6-16 17:29
流住大台嘅血, 去星夢仲好, 大把膠劇主題曲唱

入星夢等於只准唱罐頭歌

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

michael.t 發表於 2016-6-18 18:55
大王講緊Pink Dahlia?
咁果時環球又未到而家而家咁係唔係都出翻唱碟
而張敬軒翻唱係勁同埋一直都係佢嘅傳 ...

Pink Dahlia好似係為左還歌債所以先錄
不過個主題好,錄音、演繹各方面都有一定水準,所以都幾好賣
可能環球見到呢條水有得造,就開始係又發燒、唔係又發燒

軒仔個Live in Passion Concert都有講過,話如果唔係廣州個錄音室執左,會有Pink Dahlia 2.0

同埋軒仔一直都想係電影方面發展,環球呢方面俾唔到佢(頂多係客串)
而英皇又有電影部,楊生又話開套戲俾佢,就做就左佢過檔英皇
黎緊佢部電影好似會上畫

音樂方面,我覺得英皇俾環球有更加大自由度,加盟左成年,去到九月底先至出碟
同環球要逼佢一年一碟差好遠

好彩既係佢同環球關係唔錯,如果唔係Live in Passion Concert都唔會出得成碟
呢方面真係要多謝英皇,係俾一大舊錢去買版權,樂迷有福

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Ki 發表於 2016-6-21 21:16
Pink Dahlia好似係為左還歌債所以先錄
不過個主題好,錄音、演繹各方面都有一定水準,所以都幾好賣
可能 ...

軒仔喺環球嘅後期真係完全被待薄
2010年No. Eleven 打後真係沉寂咗好幾年
所以佢要走都係合理嘅事
幸而軒仔呢兩年真係上返巔峰

環球呢十年待薄同限制咗好幾個好歌手而逼使到佢地出走
王菀之 謝安琪 張敬軒 呢三個可謂當中表表者
但事件證明佢地係走得啱
因為三個走咗之後都交出更好音樂
王菀之過東亞Infinity Journey同On Wings Of Time係Ivana兩隻極佳專輯
謝安琪Kontinue絕對係2014年其中一隻最佳專輯
張敬軒就更加唔使講 青春常駐 找對的人 過客別墅 全部好歌

所以都希望克勤假若過英皇都可以重上以前嘅高峰