設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sfx2

[已售] 對會員 yazomoto 經常洗版式出貼的做法,實在非常反感

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

路過都表示一下非常討厭咁樣行為!不過我選擇怕咗佢,見到佢post就快速拉過,亦都希望版主正視一下

白鑽玩家

二十件不同的貨品,由同一個用戶出post便很有問題。
原因是阻住大家瀏覽二手區。

換句話說,post二十件不同的貨品,若由二十個不同的用戶出,
又會構成阻住瀏覽二手區嗎?
請你注意是同一人出的post是20個不是20個人出一個post,是完全不同不要轉換概念,主要係一人出多個post而不是20個人出一個post,唔好同23條政治拉上,這裡不是討論政治平台請回到主題。

評分

參與人數 3威望 +20 金錢 +19 收起 理由
fattim + 1 絕對認同
kd8187 + 9 + 9 頭腦清醒
carlford + 10 + 10 說得好!

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Kekkek 發表於 2018-4-6 00:07
如果可自己BLOCK左條友就見唔到佢任何POST都係解決方法.

黑名單呢個功能都可以係我地度實現呢!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

jc2ssych 發表於 2018-4-6 00:12
哦,原來專登開個post鬧人,對人唔對事。

明晒!

JC2兄, 唔好勞氣, 你有你的道理, 亦係因為如你所講, 我所以一直都未有任何行動, 亦都希望大家一人少句, 呢個係我地管理的問題, 見到大家的反應都知道問題的嚴重性, 所以我地會再度下先係版規上做D功夫, 再睇下大家自律性, 再睇下下一步可以點做呢!!!

另外我地都開始研究一下開發一個新的二手區讓規則自動化呢~~~

大家對我地有意見, 證明二手區大家都好在意, 謝謝!!!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

正如小瑟所言,當初沒有設立版規,限制出貼數目,是因為各會員都能自律,根本不用監管。
只是有人做出罔顧別人感受的行為,以致版主要立例規管,正是一人犯例,眾人受管。

多個網站都設有針對「洗版」的規例,足以證明此等行為是不會得到大家的認同。

「方便搜尋」亦只是一個牽強的借口,如果鴨記的店鋪,每間只賣一種及一個牌子的貨品,你需要走百多間
店鋪才買到需要的貨品,你還會去鴨記嗎?

此post貼出後,非常多謝大家發表意見,亦多謝版主及小瑟寬宏體諒,沒冇删除,不竟我也犯了版規,張貼與二手買賣無關的帖。

最後,這幾天洗版的情況已大大大改善,小弟覺得可以再觀察一段時間,再決定是否需要立例規管,當然最終應是小瑟大王决定。
再次感謝每位發言的朋友。

評分

參與人數 2威望 +19 金錢 +19 收起 理由
aeechris + 10 + 10
kd8187 + 9 + 9 絕對認同

查看全部評分

專業玩家

咪係囉!啲人係要夾硬護航,咩23條⋯⋯不如自律下

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

終於有人和應了, 其實之前我係投訴區都反映過....
老實講, 因為洗版嚴重, 已冇心機係76二手區睇野了.
選擇分類都未必有用, 因為未必一定會因為有特定類別想買而睇二手區,
有時會因為樣樣睇下時覺得價格OK而身痕呢

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

建議所有會員每日限出兩貼,兩日或三日可推貼一次

星級玩家

唉!靜了幾日,又故態復萌!

佢有188件貨要賣,一日洗版20件,每件貨一個月只能更新3次,好冇效率。

其實佢賺咁多,應該同Post76傾傾,以商業形式响討論區設立一個專區比佢買賣。

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

sfx2 發表於 2018-4-8 16:48
唉!靜了幾日,又故態復萌!

係呀,真係好討厭