設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sfx2

[已售] 對會員 yazomoto 經常洗版式出貼的做法,實在非常反感

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

civiclau 發表於 2018-4-11 11:51
咪傻啦政咩治,你現在賣野係本可一個post攪掂哂,但你現在就開幾廿個post,又影響人又唔善用資源,改例就想 ...

個point係你「喜歡一個post搞晒」,而唔係「需要一個post」搞晒嘛。
大家只要「喜歡」便無敵了。不同意你的講法,便等如膠膠地了。無敵。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
chopinlau + 10 + 10 邏輯思維級數高下立見!

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

唔係我喜唔喜歡問題,係要冇需要咁做問題....
我有幾廿隻碟賣,你又有幾廿隻碟賣,個個都好似你咁一碟一post咪比十版你post都唔夠post? 咪玩啦師兄 咁做擺明有問題

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

civiclau 發表於 2018-4-11 12:36
唔係我喜唔喜歡問題,係要冇需要咁做問題....
我有幾廿隻碟賣,你又有幾廿隻碟賣,個個都好似你咁一碟一pos ...

咪又係同一個講法。

你認為自己需要咁做,便強加於全民都要跟你一樣做法。

鉑金玩家

jc2ssych 發表於 2018-4-11 12:45
咪又係同一個講法。

你認為自己需要咁做,便強加於全民都要跟你一樣做法。 ...

再講落去都只不過係同師兄你玩泥漿摔角
討論到去第五頁都係得你認為呢種做法係無問題
每個討論區最珍貴資源就係會員 無會員何來討論?
二手區係屬於公家地方 善用同濫用係兩碼子既事
咁多會員上到黎二手區而又因為呢件事覺得反感
成頁都係放自己啲cd bluray云云 有會員直程話見到都唔想上呢到二手區
最終受影響既又會係邊個?
其實再講都無乜意思
贊成同反對呢種出post方法既會員顯然而見
不過既然師兄咁有主見而又咁中意拉埋政治黎講
咪試下用香港呢加最欠缺既民主黎投票
睇下多人贊成定反對

評分

kd8187 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

其實So far得一位ching支持, 認為無問題。 而其他人都表示反對
Sony KLV-40X300A
PioneerSC-LX75  KEF iQ5 /  KEF iQ60c /  B&W M1
Sunfire HRS8
Devialet D200  Vivid Audio V1.5
PS4

白鑽玩家

歸根究柢係版規冇定明,有人要用盡本身權利不理其他人感受,贊成定反對係冇意義嘅!!!
各位師兄請不要徙自己時間,因係冇結果嘅。

鑽石玩家

可能係二手碟舖老細放貨

評分

kd8187 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔知點解見到個post我諗起旺角大媽
有人覺得多元化好重要,有人覺得要管制
我就選擇盡量唔行西洋菜街或者快步行過
唔知呢度第時會唔會都係咁呢

鑽石玩家

tamsiu 發表於 2018-4-11 13:36
再講落去都只不過係同師兄你玩泥漿摔角
討論到去第五頁都係得你認為呢種做法係無問題
每個討論區最珍貴資 ...

實體空間的資源珍貴,網上空間卻無窮無盡。最珍貴的,乃應是表達的自由,使用空間的自主。

師兄對民主的理解相當狹窄,流於「多人同意」便等於民主。

這跟1948的美國短篇小說《Lottery》的故事無異。只要一條村內,多人認為應該用石頭㧜死一個人,便等於用石頭把人㧜死是合情合理。

在1948年,專制比現在橫行的年代,尚有聲音對法則的規管控制表示懷疑。70年後,閣下思想不進反退。

本人已經不是二手區放碟/收碟的 frequent user,修改規則於我利益的影響不大。路過於此,全因眼見仗人多勢眾,一眾便當合理化。對此現象,深表遺憾。

載文已過十篇,當言盡於此

評分

chopinlau + 10 + 10 沒法多數人只會單邊思考想不通就說"歪理".

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

歪理