設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kennykky

[PS3] BAYONETTA(行版)入手

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

DEVIL MAY CRY咁玩,好唔好玩就各有各睇法
我有玩開DEVIL MAY CRY
BAYONETTA就係DEVIL MAY CRY之前既開發人員做既新GAME
有試玩版DOWNLOAD架,你可以試試
kennykky 發表於 2010-1-5 00:12

賁情係....X360版由DMC之父「神谷英樹」開發(因為DMC2已經唔係由佢經手)。
PS3版就SEGA移植版。

佢有幾好玩我就未知,因為我未有時間慢慢細味,不過x360版BAYONETTA在各方評價都相當高。

評分

參與人數 1威望 +2 收起 理由
鐵心心 + 2

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ps3有試版,360就唔知.
呢隻d招好易出,好爽快,好玩.
wildwolf007 發表於 2010-1-5 09:42

我就係鍾意d易出招既game, 要禁鬼死咁多制會手軟, 我反應又唔係快過人。

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

PS3 VER有DTS
哇...咁我買P3版好D

黑鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

QQ
PS3 VER有DTS
哇...咁我買P3版好D
鐵心心 發表於 2010-1-5 16:20

你錯啦兄弟~如果你是機迷的話,就會知道凡是多平臺的遊戲360版多數會優於ps3版的,這基本已成定論!
這只BAYONETTA尤為如是!經專業遊戲網站比較PS3版有嚴重的丟幀現象,360版幀數始終保持穩定。PS3版畫面狗牙也嚴重過360版,色彩比360版灰暗~

要想有最好的遊戲效果多平臺遊戲請選擇360版方為上則,聲音表現除外~

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

你錯啦兄弟~如果你是機迷的話,就會知道凡是多平臺的遊戲360版多數會優於ps3版的,這基本已成定論!
這只BAYONETTA尤為如是!經專業遊戲網站比較PS3版有嚴重的丟幀現象,360版幀數始終保持穩定。PS3版畫面狗牙也 ...
SEGA1119 發表於 2010-1-5 16:50

其實果少少分別冇咩大問題
不過我個人覺得好聲都重要
畫面靚極都唔夠PC黎
機迷我都算叫係,唔係都唔會做E度版主啦
畫面我以前要求都好高,什麼HDR、FSAA、法線建模等等都識少少
但比較得多都知兩個版本其實都只係小朋友比JJ,係大人(PC)面前不值一提
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

黑鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

QQ
不過PS3版確實聲音效果會好過360的,這點值得肯定~來這裏的也多數對聲音效果要求高的玩家,那麽PS3是不二的選擇了

1萬

鉑金玩家

不過PS3版確實聲音效果會好過360的,這點值得肯定~來這裏的也多數對聲音效果要求高的玩家,那麽PS3是不二的選擇了
SEGA1119 發表於 2010-1-5 18:57

不過我玩XBOX個DEMO已經覺得好好聲
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

多機唔等於機迷,做版主亦唔駛考試。
只要肯負出都可以做好版主。
但我又真係未見過只專注音效都可以認係機迷嘅人。
亦更加係第一次見有版主以會標榜自己係版主回post。
你一句說話差D攪到人地以為呢度D人只係識玩「音響」唔識玩「影音」又唔識打機。
HDR、FSAA,Google同yahoo都識,不過佢地冇分析力之嘛?
正如閣吓只識得post CELL有幾勁嘅文章,而唔知CELL係點樣運算一樣。

丟幀20fps vs 平均60fps
播片 vs real time運算
原來機迷會將呢d叫少問題,你要求都幾低....

小朋友都知道PC靚D,但亦係人知識PC唔係遊戲機,你唔等PC版先買...(如果佢出的話)。
你在呢區寫MGS4 GAME評果時又唔見你寫明(PC版面前不值一提),當然MGS4冇出PC版啦。
你阿哥話UNCHARTED 2 d畫面惦果時你唔同佢講(PC版面前不值一提),都係冇PC版。
版區裡面D人讚PS3邊隻GAME靚果時,你又唔回句(PC版面前不值一提),而加人地講XBOX版係首選你就用呢句撻人。
即係咩~~玩P3就惦,玩XBOX就叫人玩PC....
死啦PC版唔出咁點呀...??

咩叫比JJ,如果你自己唔比,你駛Q理佢D唔DTS咩,
係人都有要求架啦,要比,連毛都可以比,你玩影音為左一條線何嘗唔係比JJ,冇咩問題呀。
你寫咁多評測為咩先,都係想人參考啫,睇唔順人地評你PS3版差就話人比JJ,你都幾大支野播。

唔好以為版主把口一定大D,版主只係責任比版友大而已,
全區友都知你係p3 fans啦,但呢度唔係P3討論區。
再唔係就叫小瑟開個P3討論區比你,到時你想點樣將P3發揚光大你嘅事。

評分

參與人數 2威望 +6 收起 理由
noche + 3 GOOD!
SEGA1119 + 3 說得好~兄弟不說我還真以為這裏是PS3專區呢 ...

查看全部評分

行動組特工

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我都有齊三大主機喎, 我都應該可以做版主~ 講笑啫~
其實咸魚青菜各有各愛, 有時d野鍾意就係鍾意~
明明係好d o既都當睇唔到, 我就鍾意玩360多o既, 都有廿零隻game啦, PS3真係5隻都冇~
好野就梗係介紹d friend一齊玩嫁啦, 但係真係仲有d所PS 死硬fans係堅持唔會玩xbox, 真係怪.......~
所以講左兩之後都費事叫佢買~

黑鑽玩家

76-FC 黑鑽石勲章

QQ

我也是雙機人士~坦白來講PS3的遊戲只有3~4只而已360幾十只了!
論遊戲表現360明顯好過PS3,買遊戲大多數都會比PS3遊戲來的便宜,還有就是360LIVE真的是比PS3的網絡好的多得多~玩射擊遊戲COD類來說PS3的手柄用起來又比360的手柄差很多,用起來很不舒服,這方面360在人體力學方面就是做得好。~當然十字鍵除外~

沒辦法有很多香港玩家還是慣性思維喜歡索尼的東西,其實索尼這次的ps3作為遊戲機來講除了樣子好看外其他只是平庸而已~

因為有上面兩位大哥所以這次才敢說實話~得罪了這裏麽多的ps3迷們