設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kennykky

[PS3] BAYONETTA(行版)入手

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

畫面黎講, 跨平台遊戲一般都係360版好過PS3
但最近也有例外, 例如Dragon's Age: Origins一致認為PS3較好,
(當然PC版是最好), Bio 5也是各有千秋, 而Bayonetta則是360明顯好過PS3.

不過對畫質真正有要求的人, 跨平台的遊戲都會選PC版,
一張高級display card的價錢已足以買到成部PS3或360,
畫質來說360和PS3跟PC都沒得比.
雖然價錢貴D (我用緊i7 920 + GTX285 2-way SLI)
但係老老實實,黎得呢度的朋友都唔會至在果點錢

事實上2009年PS3明顯較優,
360近乎完全沒有獨佔大作, 而P3則有Demon's Soul,
Uncharted 2這兩款被選為年度遊戲的作品.

仲有呢度唔同外面的遊戲forum, 買部遊戲機的錢對於好多師兄來說,
買條線都貴過買部機, 所以我諗PS3每個遊戲都有LPCM音源
對這裡好多人來說是重要的考慮, 畢竟DD5.1跟LPCM 5.1 /7.1的音質差太遠了.

得罪講句, 出面打機forum好多人連AV Amp都未見過,
音效不會在他們考慮入面的, 所以我認為主機大戰在這裡毫無意義,
亦不會搞得成. 哪部主機出好的遊戲就會買, 對這裡的人根本不會構成問題
唯一係如果要各位的菊池幕/ KURO出Wii 的480P畫面,
好像有點浪費.

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我覺得你果篇文既回答方式有D問題 .......
但係我從來都唔覺你係 PS3 fans, 因為我間唔中都有去你個 blog 都行下﹐ 唔覺你有偏袒任何一方。 ...
trycy 發表於 2010-1-7 11:38

SORRY 我都覺得我講錯說話
我對之前的說話向各位SAY SORRY
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

銀級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我唔算hardcore gamer, 但总算有360/ps3, 答2句咀討論吓

其實玩PC games靚係公認, 但係你玩開32/37/40/42 ... 以上既尺寸, 加上幾萬蚊audio setup, 玩在20/22/24/27寸既mon又怎能相比. 再者係可以將PC駁去avamp出聲畫, 但嗰5.1要駁齊去廳嗰套amp都唔係一般user會做, 玩rts就一定用PC好, FPS嗰d我會取向ps3+360多d

而我部360係第一代20g, 色差+optical輸出, 連xboxlive都冇續回(一年先玩得1隻online game), 咁ps3係d game貴少少, 但有hdmi出又可以用藍牙耳機, 總算方便.
以前都係玩360多, 而家就ps3多

我都有諗過買呢隻魔女, 但係又唔知邊個version適合我多d, 一係就等2手, 平d

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

近排買 bd 買得多左 ... 想玩 bayonetta 都要忍忍手 ....
雖然我都係一代色差版 360 , 不過試完雙機 demo 後 , 始終都係想買 360 版

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

打爆左easy mode