設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: xhatax

[網絡寬頻] 有冇師兄用緊 :中國移動~1000M 家居寬頻

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

xhatax 發表於 2019-4-4 15:58
我剛剛問左,係唔需要裝my家居電話只淨係裝1000M家居寬頻都冇問題。

我個地址冇問題係可以裝到1000M,都 ...

我两個月前都想join, 可惜問完我屋苑無覆蓋, 最後轉左去有缐, $98?

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

我等CSL到期都會轉去中移動,因果 CSL 1000M月費新約平均要$180.............但現在好多時最快只上到3xx-4xx左右,沒有一次超過500m
Naim CD5xs
Naim 202/200  Hi cap
Onkyo Av 5010  Oppo 103
ProAc D20R    Sonus Faber Venere中置
Chartwell BBC LS3/5
Mirage OMD 5後置     REL T 7
Graham 3/5閒置

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

rach 發表於 2019-4-4 16:17
我两個月前都想join, 可惜問完我屋苑無覆蓋, 最後轉左去有缐, $98?

我以前都用過有線,真係冇得頂.........而家聽到有線都
天下 “ 武功 ”,無堅不破,唯快不破 。

鉑金玩家

我都係香港寬頻轉中移動,同以前一樣無乜分別,但係價錢由$228變佐$108.但最憎光纖入屋,要加多部分光器。

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

你要話唔續約,佢先會平俾你

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

我屋苑有七楝大廈,只有一棟可以申請到1000 MB ,其他大廈只有100 MB申請得到

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

wayluk 發表於 2019-4-5 12:02
你要話唔續約,佢先會平俾你

我都有同佢講話唔績約,佢都即時話番比我聴係伍九折比我!

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

佢打電話來問我考慮完未?我話$180月費,我會轉台,佢就收左線,其實我到九月才到期
Naim CD5xs
Naim 202/200  Hi cap
Onkyo Av 5010  Oppo 103
ProAc D20R    Sonus Faber Venere中置
Chartwell BBC LS3/5
Mirage OMD 5後置     REL T 7
Graham 3/5閒置

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

gikifk 發表於 2019-4-5 16:40
佢打電話來問我考慮完未?我話$180月費,我會轉台,佢就收左線,其實我到九月才到期 ...

我家居寬頻都係到9月30號先約滿,不過我問過佢可以預先登記左先。條線未開都可以隨時取消都可以。

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

現香港寬頻客戶: 佢會提早三個月同你傾續約,價錢唔會平,由二百幾蚊你唔肯,講到百幾蚊100m(其間有4個sales不停來電 ),到最後完約前個半月,佢來電話,話比返現時$158(100m)月費優惠我,已經好平,不能再平,要我即時決定續約, 我冇理會轉咗中移動1000m下個月開台, 到申請咗'完約取消手續'之後,再來電說98蚊一個月費(100m×24個月),香港寬頻是分明'寸客玩客'。