設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: cakecake

[重低音] 我最期待既subwoofer 牌子終於有行貨了

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我尋日睇76個show時, 直頭覺得係細個用MK果時陣除, 但push-pull唔係MK專利?
LARS JOHANSEN (前MKSound Co-Owner)拎埋個專利過去?
Back to Basic

鉑金玩家

cakecake 發表於 2023-8-26 17:10
係呀。。。無計,我都知雙sub做balance 好D
不過真係無位
所以真係唔知入X12+好,定R212s or D12s

雖然我冇用過V12+但如果升級到X12+一般家居多數都夠用 我都算係重口味😂我另外加隻12寸大地震補返底層嗰浸就已經抱得好緊,夠快又上到心囗 衝擊力又夠痛 你試完D212s有機會再過嚟比你比較下 雖然設備差幾十班😂😂

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
cakecake + 50 + 50 多謝師兄先

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

IDM 發表於 2023-8-26 17:30
我尋日睇76個show時, 直頭覺得係細個用MK果時陣除, 但push-pull唔係MK專利?
LARS JOHANSEN (前MKSound Co-O ...

會唔會專利技術到期,而家公開可公開抄考

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

Cakecake 師兄等你報告。

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

cakecake 發表於 2023-8-26 17:10
係呀。。。無計,我都知雙sub做balance 好D
不過真係無位
所以真係唔知入X12+好,定R212s or D12s

如果你只有-𠆤位,又只可以用-隻,咁現實D樣你比下我要知道你只放sub仔尺寸空間有幾多同要幾大地方先(我幫你度下身先)再去搵隻試吓,可能X X 會啱你多D!!  

-隻造到8成以上!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

IDM 發表於 2023-8-26 17:30
LARS JOHANSEN (前MKSound Co-O ...

哦!K K都早早用得我估專利到期

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

wayne0503 發表於 2023-8-26 17:36
雖然我冇用過V12+但如果升級到X12+一般家居多數都夠用 我都算係重口味😂我另外加隻12寸大地震補返底層嗰 ...

上次上帝約我地去傾偈之後,-𠆤月廣州開show 都唔夠貨擺,因為國內同台灣都比預期好賣,X X造吾切、成個系列要借麈列室上去!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

Ep-71 發表於 2023-8-27 17:31
如果你只有-𠆤位,又只可以用-隻,咁現實D樣你比下我要知道你只放sub仔尺寸空間有幾多同要幾大地方先( ...

如果淨係視聽空間,大約100尺la,但如果計飯廳走廊位,大約200尺,放subwoofer 位,其實R212個size都好盡,如果係買M&K X12+,我要升高部電視
我下星期去試下Perlisten先,再睇下點

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

cakecake 發表於 2023-8-27 17:47
如果淨係視聽空間,大約100尺la,但如果計飯廳走廊位,大約200尺,放subwoofer 位,其實R212個size都好盡 ...

120cm×24.1cm×43cm

睇下有冇咁位置

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽貢獻勲章

Ep-71 發表於 2023-8-27 20:36
120cm×24.1cm×43cm

睇下有冇咁位置

無。。。
Procella P15a 其實都有諗過,不過調整麻煩
揀Perlisten R212其實除左佢用push-pull,size我又放得落之餘,佢有得用apps亦係一大原因
M&K X12+太高身,如果佢用返以前X12個size我已經可能買左
除非揀X10+,但10寸。。。