設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: tamsaiming2003

[討論] 希望本帖不用再更新🙏🏻

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

cwdicky 發表於 2023-10-21 08:01
It looks that your item is already  an second hand product. It does not come from D & M directly eve ...

I think so. It is a shame for the sales practice.

白鑽玩家

三星玩樂勲章

tamsaiming2003 發表於 2023-10-21 08:51
更新:HD Life: 要CD機?俾多二千,一星期後拿

原本係送,宜家扣起左,已經係黑店,想要部CD仲要比2千,變相部X4800咪$12XXX,更加係黑店中的黑店,一定要投訴。

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

tamsaiming2003 發表於 2023-10-20 22:37
我都想知,有冇師兄知道,究竟依家我有無保養

❌保用登記卡(HD Life從AV Life手中拿了,並兌換了CD機) ...

成件事清楚晒,故計係:
HD Life唔係特約經銷商,向AV Life入咗部機,HD Life食差價及贈品平買比你。所以保養証及單據都有附加AV Life資料,因為只得HD Life單據你未必受保及特約經銷商贈品。依家有返特約經銷商保養証,只係冇咗贈品好似被呃咁。

評分

參與人數 1威望 +30 金錢 +30 收起 理由
Yoshiki2008 + 30 + 30 師兄報告詳盡,真正用家心得.

查看全部評分

白鑽玩家

三星玩樂勲章

小邪ktm 發表於 2023-10-21 07:01
師兄係識人先可以攞到呢個價?如果再減2千,即係8k,重抵過買3800!出面大把人放呢部cd機都係2千零! ...

應該咁講,我係識人係連鎖店做,但佢報價比我聽後,我轉告友人以为佢會幫趁我的老友,點知佢知價後去自己區連鎻店問,又自己傾掂唔要CD機,最终77xX成交,不過無禮券送。我自己入A1H就有$300禮券,至於價$我唔知係唔係老友價,老友報料我即入手,比幾年前我入手8500貴少少可玩A1H,唔洗諗即行動

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
wayne0503 + 10 + 10 咁真係抵玩

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

tamsaiming2003 發表於 2023-10-20 23:01
唔怕同大家講,我本身有重度抑鬱及邊緣人格障礙,那種不斷被reject 情況令我情緒好差。玩Hi-Fi都係講開心 ...

得罪講句,你講自己有咁既病史,係想人同情幫你手?定係想表達如果結果唔滿意就誓不罷休?

講錯係度講聲唔好意思

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
tamsaiming2003 + 10 + 10 No problem

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

avsuperman 發表於 2023-10-21 09:01
原本係送,宜家扣起左,已經係黑店,想要部CD仲要比2千,變相部X4800咪$12XXX,更加係黑店中的黑店,一定 ...

扣起贈品唔一定係黑店,好多賣電視既都會係咁,都要睇下用7xxx定9xxx定10xxx買部x4800先?好似你老友咁比間鋪扣起cd機用77xx 買到部x4800﹐我相信佢張單都係寫正價$10xxx

鉑金玩家

arcll 發表於 2023-10-21 09:13
得罪講句,你講自己有咁既病史,係想人同情幫你手?定係想表達如果結果唔滿意就誓不罷休?

講錯係度講聲 ...

我只係分享下情緒,無其他

鉑金玩家

Yoshiki2008 發表於 2023-10-21 09:52
扣起贈品唔一定係黑店,好多賣電視既都會係咁,都要睇下用7xxx定9xxx定10xxx買部x4800先?好似你老友咁比 ...

我張發票係過一萬蚊

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

tamsaiming2003 發表於 2023-10-21 10:19
我張發票係過一萬蚊

師兄唔好介意,我唔知同唔評論你實際比幾錢,驚影響到你情緒,但係我知道發票一定係寫正價。

白鑽玩家

三星玩樂勲章

Yoshiki2008 發表於 2023-10-21 09:52
扣起贈品唔一定係黑店,好多賣電視既都會係咁,都要睇下用7xxx定9xxx定10xxx買部x4800先?好似你老友咁比 ...

宜家樓主話要CD機比多2千(本來係送),明呃,你會比嗎,咁都唔算,我老友講唔要可否減2千,要就99Xx