設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: macjuju

[AV擴音機] 出去行左轉, 連我都執左個紙皮箱囉.... Yamaha RX-V667!

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

又陰公地接左三隻MicroPod返屋企.

更陰公地本來只係買2蚊一碼既紅黑喇叭線, 點知俾錢時變晒乜野8471呀, 1311呀, 重有盒QED添....

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

回復 21# macjuju
raymond你又入左呢個無底深潭

白鑽玩家

LIFE’S GOOD WHEN YOU PLAYMORE

76 榮譽慈善家勲章76-FC 黑鑽石勲章

成為Y記一族

專業玩家

以下包含大量爛相加低能的臨時建設, 可能會對觀看者個腦或者音響器材做成損害, 敬請留意.

=== 我係分隔線 ===
買晒野, 但最大鑊買線材果度用多左好多錢.... 做左個窮軍!
另外發覺 Wall Mount 套野預你鑽牆. 由於無經驗, 又心急玩, 於是發揮窮軍既傳統本領...

紮住個左 Surround 去支唔知幾耐無用既行山竹, 同隻影相用腳架

之後直插床角尾

隻右 Surround 本來諗住放係支腳架度先...

但紮紮下發覺有隻窗可以用, 因此紮佢上窗花!

隻中置, 因為放唔到去隻 TV Mon 下面, 所以只好放上面, 再去下 Point 住.

今日試聽左幾個鐘, 只可以話乜都未開聲. 但睇多兩隻 BluRay 諗緊好唔好
1. 換過隻中置 (要夠細又夠好, 呢個已經好高難度)
2. 買多一隻 MicroPod, 然後將原來用黎做中置既 MicroPod 改做 Front Presence Speaker...

煩煩煩.... 真係早知咁, 唔執個紙皮箱好勒...

評分

參與人數 2威望 +5 收起 理由
wrxgc8 + 2
hy358 + 3

查看全部評分

鉑金玩家

以下包含大量爛相加低能的臨時建設, 可能會對觀看者個腦或者音響器材做成損害, 敬請留意.

=== 我係分隔線  ...
macjuju 發表於 2010-8-23 01:36

點解唔買  mirage??

鑽石玩家

更陰公地本來只係買2蚊一碼既紅黑喇叭線, 點知俾錢時變晒乜野8471呀, 1311呀 ...
macjuju 發表於 2010-8-21 17:44

C兄咁你覺得邊條綫好d lei?

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

個人聽感MicroPod真係好入門級的,應該唔關煲唔煲事,或者帥兄要升級先夠喉

專業玩家

回應 2 合 一.

點解唔買  mirage??
kenlaw1228 發表於 2010-8-23 19:45
個人聽感MicroPod真係好入門級的,應該唔關煲唔煲事,或者帥兄要升級先夠喉
cchhll01 發表於 2010-8-24 00:51

人不風流只為貧嘛. 我有諗過白色的 Mirage Nanosat Prestige.....
而我其實都同意 MicroPod 幾入門呢個講法.. 不過我都係入門級, 而且最唔太大隻, 家陣要諗下隻中罝, 另買多一隻當 MicroPod 當 Surround 了.

專業玩家

C兄咁你覺得邊條綫好d lei?
gamma 發表於 2010-8-23 22:44

我暫時只覺得好肉痛. :-)
一步一步黎, 多謝指教....

不過睇數字同粗度, 8471 有D 粗 LAN 線, 1311A 就粗過我電腦用既 Power 線...Well Well..

3萬

鉑金玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

一步一步 o黎,慢慢就越玩越靚架啦
o的錢就..............