設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] 大家黎分享下呢十年黎玩過嘅正game啦^^

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

不過我成日營住3DS果隻bio會出係家用機上(MT引擎嘅便利)~所以我都係睇定d先~而且最盡玩5個鐘就要差 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-1-14 14:33

我一早計劃好了,我買呢部3ds時,會買多舊後備電,為咗方便在街上玩得過癮...
仲有呢集生化可能係日本最後開發一集了,因為capcom一早公報咗,將來第六集又外國開發了,可能大家所見到靚仔靚女,日後變晒醜仔醜女了...
DMC有版比你睇,又日本設計靚仔主角變成外國最新"吸毒者"主角...嚇死人了???
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我一早計劃好了,我買呢部3ds時,會買多舊後備電,為咗方便在街上玩得過癮...
仲有呢集生化 ...
DVD迷 發表於 2011-1-14 14:41

咁現時歐美工作室嘅「潮流觸覺」的確比日本黎得好~bio外包都唔係第一日嘅事~CV已經試過一次~只係唔係包比歐美工作室姐~人設嘅話CAPCOM大可以派幾個過去幫手~不過都真係要睇CAPCOM嘅意向~稻船敬二仲係度果陣成個CAPCOM就好似明治維新咁盡量西化~新DMC旦丁個樣符合稻船嘅思維~所以都接受左~呢家稻船已經走左~新嘅開發領導未必會肯接受品牌形象改變~所以就算真係外包~都唔洗咁絕望~反而應該關心下bio未來嘅發展路向~之前據聞bio6會交比Slant Six開發~相信CAPCOM對bio5嘅雙人合作十分滿意~如果屬實~bio6可能會向住Left 4 Dead嘅方向發展~希望唔會啦~

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

咁現時歐美工作室嘅「潮流觸覺」的確比日本黎得好~bio外包都唔係第一日嘅事~CV已經試過一次~只係唔 ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-1-14 15:11

明白晒,唔該晒,Left 4 Dead真好好玩,但如果用在生化到,我唔係太鍾意,因為Left 4 Dead係第一身,好多時睇不到主角背景,因為一直玩開生化係第三集背景的,如果外國要開發生化唔算大問題,最重要係唔好把主角設計得醜字就ok了,二來我最希望外國懂得用返第三集呀!
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

剛剛玩完生化4,衣嫁玩"筆豆毛傷"了...

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

1. mgs series ( 超鐘意, 但不喜歡睇多個玩.)
2. gear of war 1-2 online 玩最長時間係佢.
3. cod4 story mode 一流.
4. dead space 創出驚嚇action game 另一新標準.
5. bio harazd 4. 一隻爆完再玩. 由wii 玩到ps2 都要玩多次既bio game.
6. god of war.

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
@肥狗仔@ + 5 good^^

查看全部評分

官圖無限好,實物永遠做唔到

港島av 人,成日都身痕

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

回復 24# DVD迷

師兄勁呀. 個d 咩咩無雙我以後都唔會玩.

一個 引擎只換角色唔換玩法既game 我玩十分鐘即放棄......
官圖無限好,實物永遠做唔到

港島av 人,成日都身痕

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

明白晒,唔該晒,Left 4 Dead真好好玩,但如果用在生化到,我唔係太鍾意,因為Left 4 Dead係第一身,好多 ...
DVD迷 發表於 2011-1-14 15:37

其實Slant Six嘅SEALS都係TPS黎~我覺得bio5已經好似嘉年華咁樣~再多兩個人co-op分分鐘真係會聽到「Go!Go!Go!」~不過如果係Outbreak的話又唔同~應該都會幾刺激~但開發團隊一定要清楚bio嘅方向~如果唔係就真係會同L4D重疊。

黃金玩家

剛剛玩完生化4,衣嫁玩"筆豆毛傷"了...
DVD迷 發表於 2011-1-14 15:39

咩唔係玩bio5咩?

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

回復  DVD迷

師兄勁呀. 個d 咩咩無雙我以後都唔會玩.

一個 引擎只換角色唔換玩法既game 我玩十分鐘 ...
kefana 發表於 2011-1-14 16:22

多謝,因為筧得無雙打得好興奮?

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

其實Slant Six嘅SEALS都係TPS黎~我覺得bio5已經好似嘉年華咁樣~再多兩個人co-op分分鐘真係會聽到「G ...
@肥狗仔@ 發表於 2011-1-14 16:40

同意!