設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ippies

[請教] 新手想入Amp & speaker...

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

補充一句: JM Lab 用tube Amp, 可以令到對喇叭有味道D及Warm!

高級玩家

76 榮譽慈善家勲章

JmLab書架用金仔合併推, 都可以..

新仔玩家

依部pure class A CDP[MF AMSCD]唔知夾唔夾金仔呢??
http://www.musicalfidelity.com/p ... ies/AMSCD/AMSCD.asp應該要8~9萬一部...

Musical Fidelity:
Certainly one of the most prolific audio designers in the world Antony Michaelson of Musical Fidelity unleashes model after model of successful products. We have just received the AMS-CD – the matching CD player for the fabulous 35 watt Class ‘A’ AMS-35 integrated amplifier. According to their website this is “the finest digital product we have ever made. We have spared no expense or design effort to achieve the maximum possible performance.”

新仔玩家

今日再出動出左荃灣眾安街, 昅我目標Esoteric X05同SA50...仲有好多大大小小既金仔響度....
我睇返SA50有full balance, 貴d既X05就冇說明(即係冇啦) 是否事實?
兩部機比各Ching選擇的話, 你會如何取捨?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果喇叭單元細,好難聽Symphony個殺那間"爆棚"感覺!!
我自己都係用Esoteric+金仔+KEF Reference 書架 聽古典,感覺良好~

新仔玩家

如果喇叭單元細,好難聽Symphony個殺那間"爆棚"感覺!!
我自己都係用Esoteric+金仔+KEF Reference 書架 聽 ...
terryc 發表於 2011-2-7 23:40

E嫂邊款? 好想知...依家入都係入K03啦係咪, 標價要成萬三蚊美金....但係我今日響荃灣只睇到X05同SA50...
如果唔係我都唔知配邊個牌子CDP...

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

E嫂邊款? 好想知...依家入都係入K03啦係咪, 標價要成萬三蚊美金....但係我今日響荃灣只睇到X05同SA50...
...
ippies 發表於 2011-2-8 01:07

X05同SA50都唔錯!!
X05玩VRDS-NEO轉盤系統 個"夾"~
SA50玩VOSP同做獨立解碼~

我就用緊N年前E嫂X25純cd機~
當時都在show room用金仔5系試佢,X30 同E嫂宇宙盤......
選擇X25而唔買高階型號係因為佢聲底比高階型號"暖"~

你都係去show room自己感受下先,唔好太急進入貨~

新仔玩家

X05同SA50都唔錯!!
X05玩VRDS-NEO轉盤系統 個"夾"~
SA50玩VOSP同做獨立解碼~

我就用緊N年前E嫂X25純cd機 ...
terryc 發表於 2011-2-8 11:32

多謝指點! 我盡量唔會咁快入, 我會試聽多d先, 成三四皮喎...K03仲要係一倍價錢, 真係要認真諗諗!!
如果整套西裝如何, 我意思係, 第一步加金仔DP600或700, (唔知咩時候)第二步加A65/P7100, 有冇Ching鐘意成套咁玩?